VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

ÚJ PÁLYÁRA LÉPETT A VOSZ

2023.03.26. ÚJ PÁLYÁRA LÉPETT A VOSZ

Éves közgyűlést tartott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete a miskolci Vigadóban szerdán, amelyen ismertették a vármegyei szervezet tavalyi évről szóló beszámolóját, és jövőbeli feladatait, valamint az aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszokról is szó esett.

tovább

35 éves a VOSZ

2023.03.24.

Megtartotta éves közgyűlését az idén 35 éves VOSZ.

tovább

Négyszeresére növelte az agrárkár-enyhítési alap forrásait a kormány

2023.03.23. Négyszeresére növelte az agrárkár-enyhítési alap forrásait a kormány

A kivételesen aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére március 31-ig több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban. A kormány ennek érdekében az agrárkár-enyhítési alap forrásait több mint négyszeresére emelte.

tovább

Csak a gázolaj ára változik a magyar kutakon március 24-én

2023.03.23. Csak a gázolaj ára változik a magyar kutakon március 24-én

A benzin nagykereskedelmi ára nem változik március 24-én, a gázolajé viszont csökken.

tovább

Családi vállalatok: ami biztos, az a bizonytalan

2023.03.23. Családi vállalatok: ami biztos, az a bizonytalan

A legnagyobb nehézséget idén a megugró kamatköltségek és a munkaerő megtartása jelentheti a családi cégek számára – derült ki a K&H családi vállalatok klub legutóbbi eseményén. A költségek tervezéséhez biztos, hogy több forgatókönyvre is szükség lesz, mivel az energiaárak, a bérek és a termelési költségek terén is folyamatos változásra lehet számítani.

tovább

Székhely, telephely, fióktelep: mi a különbség?

2023.03.23. Székhely, telephely, fióktelep: mi a különbség?

Sokan tudják, hogy minden cégnek rendelkeznie kell székhellyel. Viszont a székhely mellett a cégnek lehet telephelye és fióktelepe is. Milyen jogi feltételeknek kell megfelelnie a székhelynek? Mi a különbség a székhely, a telephely és a fióktelep között? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

tovább

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az EU-nak

2023.03.23. Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az EU-nak

A tőzsdén jegyzett vállalatok kevesebb mint harmada számít fenntarthatónak az uniós zöld keretrendszer mutatói alapján – hívja fel a figyelmet az EY 11 tagországot elemző tanulmánya. Az Európai Unió célja, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon, ezért egyre több cég gazdasági tevékenységét szabályozná; a társaságoknak azonban nehézséget okoz még a kritériumok értelmezése is. Idehaza több mint ezer magyarországi székhelyű szervezet lehet érintett.

tovább

Magyarország: 1,8 millió vállalkozás országa

2023.03.23. Magyarország: 1,8 millió vállalkozás országa

Magyarországon 2022. december végén 1,8 millió vállalkozást tartottak nyilván, 1,0 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ezek 29 százalékát társas vállalkozásként, 71 százalékát önálló vállalkozóként regisztrálták.

tovább

VAN VOSZ VÁLASZ (VIDEO)

2023.03.22. VAN VOSZ VÁLASZ (VIDEO)

Vállalkozó vagy? Akkor vannak kérdéseid! Hogyan fejlődhetsz? Hogyan képviseld az érdekeid? Mit tehetsz a holnapért? Minden kérdésedre VAN VOSZ VÁLASZ.
Vállalkozóként keményen hajtasz és rengeteget adsz az országnak – a VOSZ ezért áll ki melletted, támogat a fejlesztésben, segít az üzletben és díjazza a különleges teljesítményeket. Mindig van lehetőség, mindig van megoldás, mindig van jövő – mert mindig VAN VOSZ VÁLASZ. Csatlakozz még ma!

tovább

60 milliárd a tét: fontos határidők jönnek a legnépszerűbb állampapírnál

2023.03.22. 60 milliárd a tét: fontos határidők jönnek a legnépszerűbb állampapírnál

Három Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) is kamatot fizet a következő napokban: több mint 60 milliárd forint kerülhet a számlákra. Ez a pénz nem kamatozik tovább, ha nem fekteti be az ügyfél, érdemes rendelkezni róla.

tovább