VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

ÚJ PÁLYÁRA LÉPETT A VOSZ

2023.03.26.

ÚJ PÁLYÁRA LÉPETT A VOSZ

Éves közgyűlést tartott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete a miskolci Vigadóban szerdán, amelyen ismertették a vármegyei szervezet tavalyi évről szóló beszámolóját, és jövőbeli feladatait, valamint az aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszokról is szó esett.

A közgyűlésen beszámoltak továbbá a VOSZ idei, 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, amelynek három alappillére az érdekképviselet, a szolgáltatások és a vállalkozásfejlesztés. Ugyanakkor a stratégia fontos célja a szervezettség javítása is, ami elsősorban területi lefedettségben jelenik meg.

– Azt szeretnénk, ha a szolgáltatásaink és az elérhetőségünk minden megyében jelen lennének. Ennek két lényeges eleme van, egyrészt aktivitásában és munkájában is szakmailag erős elnökség, másrészt pedig a megyei VOSZ-irodák létrehozása jól beazonosítható helyen, jó infrastruktúrával és teljes körű szolgáltatás nyújtásával, magában foglalva az érdekképviseletet is – fejtette ki Eppel János. A VOSZ országos elnöke hozzátette, a tervek szerint ez az iroda Borsodban még idén megnyílik.

Bejelentették a jubileumi év egyik legnagyobb attrakcióját, az online inkubációs tér létrehozását Ezen a virtuális platformon olyan információkat kapnak majd a vállalkozók, melyek segítik őket például a mindennapi ügyintézésben, az adminisztrációs feladataik ellátásában, az adatszolgáltatási kötelezettségeinek bejelentésében. 

Fontos napirendi pont volt a Miskolci Egyetemmel történő megállapodás ünnepélyes aláírása. A korábbi, a 2011-ben kötött egyezség ugyanis nem hozott átütő eredményeket. Ádám Imre, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének elnöke szerint azonban a campus egyre jobban nyit a vállalkozások felé, ami a cégek számára sok lehetőséget kínál, hiszen az egyetem olyan tudásbázissal rendelkezik, amely segítséget nyújthat a vállalkozások fejlődéséhez, növekedéséhez, megújulásához, kutatás-fejlesztéseinek megvalósításához.

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a campust bemutató prezentációjában elmondta, hogy a napokban nyilvánosságra került felvételi adatok alapján, idén 40 százalékkal többen jelentkeztek az egyetemre, mint tavaly. A rektor szerint ez azt jelzi, hogy az intézmény elindult egy olyan fejlődési pályán, amely nem csupán az egyetemnek, hanem a térségnek a javát is szolgálja.  

Veres Pál, Miskolc polgármestere felszólalásában megköszönte a vállalkozók munkáját, melyet a város gazdaságának talpon maradása érdekében végeztek az elmúlt, rendkívüli időszakban. – Közös célunk, hogy megtartsuk a fiatalokat, a jó szakembereket. Ahhoz, hogy képesek legyünk helyben tartani őket, hosszú távú megélhetési és karrierlehetőséget kell nyújtani nekik. Ezért is rendkívül fontosak és értékesek a városban működő cégek, vállalatok, vállalkozások, vállalkozók, valamint az őket összefogó szövetség, a VOSZ, hiszen csak együtt és összefogással lehetünk ezen a téren sikeresek – hangsúlyozta Veres Pál.

Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főispánja az elmúlt 10-12 évet értékelve kiemelte, hogy a vármegyében egyaránt nőtt a vállalkozások és a foglalkoztatottak száma. A jövő kihívásainak megfelelő szintű kezeléséhez pedig együttműködésre szólította fel a vármegyében működő összes szereplőt.

vissza