VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Tanítsunk Magyarországért program

2024.01.28.

Tanítsunk Magyarországért program

Dr. György László kormánybiztos a Tanítsunk Magyarországért program eredményeiről adott elő a kecskeméti VOSZ elnökségi ülésen. 2023-tól a Program a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány és a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködése keretében valósul meg oly módon, hogy a Program mentor-mentorált lábát az NTK, a vállalati lábát az Alapítvány építi, fejleszti.

Célunk, hogy 2030-ra minden ma általános iskolás diák jelenjen meg a munkaerőpiacon; szerezzen szakmát, illetve tanuljon tovább, ha ezt képességei lehetővé teszik.

Célunk elérését egyetemista mentorok és a Programhoz csatlakozó magánszemélyek, felelős vállalkozások és szervezetek segítik. Idén már 21 egyetem közel 900 mentora foglalkozik a gondjaira bízott közel 4000 diákkal több, mint 100 általános iskolában. Az egyetemi hallgató mentorok heti egy napot min. 6 órában foglalkoznak a rájuk bízott 3-5 fő 6-8. osztályos általános iskolás diákkal.

A Program vállalati lábát az Alapítvány építi. A partner vállalatoktól elsősorban azt várjuk, hogy megnyissák kapuikat a mentorált diákok előtt és egy vállalatlátogatás keretében, az egyetemista mentorok szervezésével, betekintést nyerhessenek egy gyár, üzem, cég működésébe, valamint a különböző szakmák produktumaiba. A pályaorientáció jellegű vállalatlátogatással a diákok könnyebben rátalálhatnak arra a szakmára vagy továbbtanulási irányra, ami megtetszik nekik, a vállalatok pedig, társadalmi felelősség vállalásukon felül, célirányosan toborozhatják a jövőbeli munkavállalóikat. A vállalatlátogatások időpontját, időtartamát (minimum 2 óra) és a fogadható létszámot természetesen a partner vállalkozás határozza meg.

Szíves tájékoztatásul csatolmányban megtalálja az Alapítvány Partneri felhívását és a partnereinkkel kötött együttműködési megállapodás sablont, mely dokumentumokat partnerei körében is szabadon terjeszthet. 

Sok kisdiáknak jelentene életre szóló lehetőséget, ha csatlakozna a Program vállalati pilléréhez, ha megnyitnák kapuikat a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli településen élő gyerekek előtt, vagy - amennyiben lehetősége engedi, opcionális jelleggel - egyéb módon tudná vállalkozása a Programot támogatni. Mindezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a továbbtanulás és a munka világa mindenki számára elérhető legyen.

Csatlakozási szándékát Losonc Krisztina vállalati projektvezető, alapítványi munkatárs felé tudja jelezni, telefonon a +36-20-533-3336 mobil számon vagy  e-mail küldésével ( krisztina.losonc@tanitsunk-magyarorszagert.hu ).


PARTNERI FELHÍTÁS ITT ÉRHETŐ EL>>>

vissza