VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Március 12-ig lehet ajánlatot tenni állami földek vásárlására

2024.02.23.

Március 12-ig lehet ajánlatot tenni állami földek vásárlására

Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján a 2024. február 12-től folytatódó földértékesítési programban. A területekre 30 napig, 2024. március 12-ig lehet vételi ajánlatot tenni az Elektronikus Pályázati Rendszer felületén.

Olyan ingatlanhányadokat is értékesítenek, ahol az állam kisebbségi tulajdonos, így akár a tulajdonostársak többlettulajdonhoz juthatnak az érintett ingatlanban, ezzel – ideális esetben – csökkenhet a tulajdonostársak száma – írja közleményében az Agrárminisztérium.

Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan, az eladásra kerülő földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják: értékesítésre kerülnek azok a jellemzően kis területű, magántulajdonú földek közé ékelődött ingatlanok, amelyek hasznosítása – leginkább – a szomszédos ingatlanok használói által optimálisabban kivitelezhető.

A februárban indult földértékesítési program hetedik ütemében több száz településen érhető el földterület. A több mint 3500 hektár 40 százaléka szántó, rét, legelő; 25 százaléka erdő, a fennmaradó terület pedig vegyes művelési ágú ingatlan.

Vételi ajánlatot bárki tehet, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Az értékesítési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ honlapján (https://nfk.gov.hu/), valamint a következő elektronikus oldalról is közvetlenül elérhetők: https://epr.nfk.gov.hu/.

vissza