VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai május első hetében?

2023.05.02.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai május első hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 1-jén kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 17. és május 14. között a szoláriumokban, illetve az egyéb fizikai-közérzetjavító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Az igazgatóság munkatársai május 4-én csütörtökön Tompa, Kelebia, Balotaszállás és Kisszállás településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A középiskolai ballagások közeledtével – az adóellenőrök a vármegyei virág-, ajándék-, valamint ékszerboltokban is ellenőriznek.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 1. és 7. között
– szerdán Pécsett, az autó- és gumiszervizeket,
– csütörtökön Villányban a bortermelőket,
– pénteken pedig Pécsett az élelmiszerboltokat
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye ipari és kereskedelmi telephelyein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a baranyai székhellyel rendelkező gabona-feldolgozók és kereskedők Ukrajnából történő beszerzéseit, és a forgalmazott gabonák eredetét is.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2023. május 4. és 6. között Bakson, Csanyteleken, valamint Pusztaszeren ellenőriznek. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2023. május 2. és 5. között iskolai büfékben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. május 4. és 5. között az anyák napjához kapcsolódóan a virág-, ajándék-, édesség- és ékszerárusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai májusban a vendéglátóegységeket üzemeltető vállalkozásokat ellenőrzik a megyében. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 2. és 5. között – célzott kiválasztás alapján – azon adózókat ellenőrzik, amelyeknél az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. május 2. és 5. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– május 2. kedd: Rétsági járás,
– május 3. szerda: Pásztói járás,
– május 4. csütörtök: Balassagyarmati járás,
– május 5. péntek: Salgótarjáni járás.
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

vissza