VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június utolsó napjaiban?

2023.06.26.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június utolsó napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 26-án kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Kiemelt ellenőrzés

A NAV a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján 2023. június 1-től fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket. A revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető
– bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve
– nem tett eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot.
Az ellenőrök emellett országszerte bárhol vizsgálhatják a berendezések szabályszerű működését.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 26. és július 2. között
– szerdán Komlón a vendéglátóhelyeket,
– csütörtökön a harkányi strand üzleteit és büféit,
– pénteken pedig Pécsett, a fagylaltárusokat
ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Gasztronapok” és a „Fishing On Orfű” rendezvényekre kitelepülő árusok is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegye

Június 26. és 30. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai a fagylaltárusoknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 26. és 30. között elsősorban a szezonális gyümölcsöket (cseresznye, dinnye) árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 6. és 30. között a szezonális gyümölcsöket (eper, dinnye) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét is vizsgálják.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2023. június 26. és 30. között a vendéglátóhelyeken ellenőrzik a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 28-án a strandokon és azok környékén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. 

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. júniusban a közterületi szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a 26. héten a jövedéki kiskereskedőknél a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a foglalkoztatás szabályainak a betartását vizsgálják.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. június 26. és 30. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– június 26. hétfő: Rétsági járás
– június 27. kedd: Pásztói járás
– június 28. szerda: Balassagyarmati járás
– június 29. csütörtök: Salgótarjáni járás
– június 30. péntek: Szécsényi járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a használtruha-üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 26–27. héten fesztiválokon, rendezvényeken, a fagylaltozóknál és a cukrászdákban, valamint a strandokon ellenőriz. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. június 26. és július 1. között az alábbi településeken ellenőriznek:
– június 26. hétfő: Kisvárda, Döge, Komoró
– június 27. kedd: Nagydobos, Nyírparasznya, Ópályi
– június 28. szerda: Újfehértó, Érpatak, Biri
– június 29. csütörtök: Tuzsér, Záhony, Mándok
– június 30. péntek: Nyíregyháza
– július 1. szpombat: Nyíregyháza
A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül vizsgálják a kezelőszemélyzet nélküli automatákat, valamint az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023 júniusában a zöldség- és gyümölcskereskedőknél ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 6. és 30. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, az építőipari vállalkozásoknál, valamint a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseknél ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint az automata berendezések szabályszerű működését vizsgálják.

vissza