VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az utolsó „téli” és az első tavaszi napokban?

2024.02.26.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az utolsó „téli” és az első tavaszi napokban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 26-án kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 29. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 26. és március 3. között
– kedden Pécsett, a kulcsmásolókat,
– szerdán Mágocson, a Szabadság és a Dózsa György utcai üzleteket, vendéglátóhelyeket,
– csütörtökön pedig Pécsett, az ékszerboltokat
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automata-berendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 27-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a vármegyei ruházati- és textil kiskereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 19. és március 1. között az online pénztárgépet szabálytalanul használókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága február 26. és március 1. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 26. hétfő: Pásztói járás
– február 27. kedd: Salgótarjáni járás
– február 28. szerda: Szécsény járás
– február 29. csütörtök: Balassagyarmat járás
– március 1. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a ruha- és cipőboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket, -piacokat, ajándéküzleteket ellenőrzik március 1. és 8. között. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 9. héten a pékségeket, cukrászdákat, február 29-én pedig az építkezéseket ellenőrzik. Vizsgálják továbbá a kezelőszemélyzet nélküli automata-berendezéseket, a jövedéki termékeket, valamint az év végi leltárak meglétét. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 26. és március 1. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 26. hétfő: Tevel
– február 27. kedd: Dunaföldvár
– február 28. szerda: Simontornya
– február 29. csütörtök: Dombóvár
– március 1. péntek: Szekszárd

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban.
– február 26. hétfő: Várpalota
– február 27. kedd: Zirc
– február 28. szerda: Veszprém
– február 29. csütörtök: Pápa
– március 1. péntek: Ajka
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

vissza