VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a Szűz havának utolsó napjaiban?

2023.09.18.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a Szűz havának utolsó napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 18-án kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Kiemelt ellenőrzés

A NAV a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján 2023. június 1-től fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket. A revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető
– bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve
– nem tett eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot.
Az ellenőrök emellett országszerte bárhol vizsgálhatják a berendezések szabályszerű működését.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai
– augusztus 1. és december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik; a revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak.
– szeptember 1. és december 31. között a dél-budapesti illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését ellenőrzik.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 18. és 24. között Kiskunhalason ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 18. és 24. között
– kedden Pécsett, a gazdaboltokat,
– szerdán Palkonyán és Villánykövesden a vendéglátóhelyeket,
– pénteken pedig Pécsett, a használtcikk-kereskedőket
ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Pécsi Napok” rendezvény árusai is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai szeptember 11. és 30. között a jövedéki kiskereskedőknél ellenőrzik a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 18-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptemberben a vármegyei papír-írószer kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága szeptember hónapban a megye területén lévő Tüzép telepeket és az építőipari-, építőanyag-kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat ellenőrzi. A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 18. és 22. között az épületgépészeti üzleteket és építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. szeptember 18. és 22. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– szeptember 18. hétfő: Balassagyarmati járás
– szeptember 19. kedd: Salgótarjáni járás
– szeptember 20. szerda: Szécsényi járás
– szeptember 21. csütörtök: Rétsági járás
– szeptember 22. péntek: Pásztói járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kávézókban és cukrászdákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 18. és 22. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– szeptember 18. hétfő: Tolna
– szeptember 19. kedd: Simontornya
– szeptember 20. szerda: Szekszárd
– szeptember 21. csütörtök: Tamási
– szeptember 22. péntek: Paks

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. szeptember 18. és 22. között az alábbi járásokban ellenőrzik a jövedéki kiskereskedőket:
– szeptember 18. hétfő: Sümeg
– szeptember 19. kedd: Veszprém
– szeptember 20. szerda: Tapolca
– szeptember 21. csütörtök: Pápa
– szeptember 22. péntek: Várpalota
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki termékek eredetét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

vissza