VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 8. héten?

2024.02.19.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 8. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 19-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 29. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 22-én Nyárlőrincen, Lakiteleken és Tiszaugon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 19. és 25. között
– hétfőn Véménden a kereskedőket és a vendéglátókat,
– csütörtökön Mecseknádasdon a vendéglátóhelyeket,
– pénteken pedig Pécsett a Kossuth térre kitelepülő piaci árusokat
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari központjaiban a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
A hivatal munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 20-án és 21-én Csongrádon, a Fő utcán működő adózókat ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárjában a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 19-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a vármegyei ruházati- és textil kiskereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 19. és március 1. között az online pénztárgépet szabálytalanul használókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága február 19. és 23. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 19. hétfő: Balassagyarmati járás
– február 20. kedd: Pásztói járás
– február 21. szerda: Salgótarjáni járás
– február 22. csütörtök: Rétsági járás
– február 23. péntek: Bátonyterenyei járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben és falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 8. héten Nagyatádon és Barcson ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automatákat, valamint február 21-én (szerdán) 9 órától 16 óráig Nagyatád belvárosában településkontrollt végeznek.
Az ellenőrzések továbbá kiterjednek a vármegyei építkezésekre, a jövedéki termékek ellenőrzésére, valamint az év végi leltárak meglétére. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 19. és 23. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 19. hétfő: Dunaföldvár
– február 20. kedd: Pincehely, Ozora
– február 21. szerda: Szekszárd
– február 22. csütörtök: Tamási
– február 23. péntek: Bonyhád

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

vissza