VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 25. héten?

2023.06.19.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 25. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 19-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Kiemelt ellenőrzés

A NAV a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján 2023. június 1-től fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket. A revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető
– bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve
– nem tett eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot.
Az ellenőrök emellett országszerte bárhol vizsgálhatják a berendezések szabályszerű működését.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 19. és 25. között
– hétfőn Mohácson az italboltokat,
– kedden a Pécs Pláza üzleteit és vendéglátóhelyeit,
– csütörtökön pedig szintén Pécsett, a Siklósi úti boltokat
ellenőrzik.

A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Sétatér Fesztivál” rendezvényre kitelepülő árusok is.   

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 20. és 22. között elsősorban a jövedéki kiskereskedőknél vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 6. és 30. között a szezonális gyümölcsöket (eper, dinnye) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét is vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 19-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. júniusban a közterületi szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a 25. héten a szezonális termékek (eper, cseresznye) értékesítését végző adózókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét is vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 19. és 23. között a vendéglátókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. június 12. és 16. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– június 19. hétfő: Salgótarjáni járás
– június 20. kedd: Balassagyarmati járás
– június 21. szerda: Pásztói járás
– június 22. csütörtök: Rétsági járás
– június 23. péntek: Bátonyterenyei járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a távolkeleti árukat forgalmazó üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 12. és 25. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 6. és 30. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, az építőipari vállalkozásoknál, valamint a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseknél ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint az automata berendezések szabályszerű működését vizsgálják.

vissza