VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Folytatódik a földértékesítési program: június 22. és július 14. között lehet licitálni

2023.06.15.

Folytatódik a földértékesítési program: június 22. és július 14. között lehet licitálni

Június 22. és július 14. között lehet licitálni az árveréseken a 10 hektárnál nagyobb területű földekre az illetékes Kormányhivatalok kijelölt helyszínein. Ezzel párhuzamosan folytatódik a 10 hektárnál kisebb területű állami földek értékesítése is – tájékoztatott az Agrárminisztárium.

A 10 hektárnál kisebb területű állami földek értékesítésének hirdetményeit 2023. június 14-én teszi közzé a Nemzeti Földügyi Központ az Elektronikus Pályázati Rendszer felületén.

A meghirdetett területekre bárki tehet ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Egy hektár területnagyságig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, egy és tíz hektár közötti területre, illetve tulajdonrészre kizárólag a földműves nyilvántartásban szereplő természetes személyektől érkezhet érvényes vételi ajánlat. A hirdetmények az érintett települések önkormányzatainak honlapján is közzétételre kerülnek. A meghirdetett területekre 30 napig lehet vételi ajánlatot tenni.

A Nemzeti Földügyi Központ a 2023. június 14-én megjelenő hirdetményekben közel 6000 földrészletet kínál eladásra 1600 településen, mely mintegy 7000 hektár területet érint. Ebből  csaknem 2000 földrészlet először kerül meghirdetésre, ezek között 5–10 hektár területnagyságú erdők is találhatók. Továbbá azon földrészletekre is lehet újra ajánlatot tenni, melyek korábban már meghirdetésre kerületek, de még nem találtak gazdára. A területek 40 százaléka szántó, rét, legelő művelési ágú, 40 százaléka erdővel érintett, 20 százaléka vegyes művelési ágú. 

Az értékesítésre kerülő földek továbbra is az állami földvagyon-portfólió tisztítását szolgálják. Az értékesítési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ honlapján, valamint erről az oldalról közvetlenül is elérhetők.

vissza