VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

10 százalékra csökken az állami tulajdon az Alfa és az Union Biztosítóban

2023.11.22.

10 százalékra csökken az állami tulajdon az Alfa és az Union Biztosítóban

Szerződést írt alá a Magyar Állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vienna Insurance Group (VIG) biztosítócsoport a magyar VIG társaságokban eddigiekben meglévő kisebbségi állami, 45 százalékos tulajdonrész 10 százalékosra csökkentéséről.

A Corvinus Zrt. 2022. március 25-ével, 347,8 millió euróért szerzett 45 százalékos kisebbségi részesedést a VIG-csoport magyarországi, az Alfa Biztosítót és az Union Biztosítót is magában foglaló üzletágában, az akkor megkötött együttműködési megállapodás értelmében az ellenőrző többség és az operatív irányítási jogok a bécsi és részben a budapesti tőzsdén is jegyzett VIG-csoportnál maradtak.

A most bejelentett ügylettel 35 százalékos tulajdonrészt megtestesítő részvénycsomagot vásárol vissza az osztrák nagytulajdonos a Magyar Államtól. A tranzakció zárása a Magyar Nemzeti Bank engedélyéhez kötött.

A csoport magyarországi érdekeltségei kiemelkedő pénzügyi eredményeket értek el 2022-ben és 2023 első félévében is – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

vissza