VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 7. héten?

2024.02.11.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 7. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 12-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 29. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7. és 14. között Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szállás- és vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 14-én ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzéseknél a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 18. között Kiskunfélegyházán ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.
Az adóellenőrök Bálint-nap közeledtével, február 12. és 15. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 12. és 18. között
– kedden Pécsett a reggeliztetőket,
– szerdán a Valentin-nap alkalmából a vármegyében a virág-, édesség- és ajándékkereskedőket,
– csütörtökön pedig Szigetváron a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.
A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 16. között a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 12. és 14. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 12. és 15. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– februárban a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét;
– február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat ellenőrzik. Az igazgatóság kollégái vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág-, illatszer-, édesség- és az ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.
A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. februárban a vármegyei ruházati- és textil kiskereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 16. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 12. és 16. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 12. hétfő: Salgótarjáni járás
– február 13. kedd: Balassagyarmati járás
– február 14. szerda: Bátonyterenyei járás
– február 15. csütörtök: Szécsényi járás
– február 16. péntek: Pásztói járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten a Kaposvári Nagypiacot és a Valentin-naphoz kapcsolódó virágárusokat, ajándékboltokat, édességárusokat ellenőrzi. Továbbra is figyelmet kapnak a vendéglátóhelyek, építkezések és a kezelőszemélyzet nélküli automaták. Az év végi leltárak meglétét, a jövedéki szabályok betartását, a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 16. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 12. hétfő: Decs
– február 13. kedd: Hőgyész, Szakály
– február 14. szerda: Nagydorog
– február 15. csütörtök: Dombóvár
– február 16. péntek: Bátaszék

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 14. között az egész vármegyében ellenőrzik a farsangijelmez-árusokat, valamint az ajándék-, édesség- és virágárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 9. és 14. között a virág-, ajándék-, ékszer-, fehérnemű- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

vissza