VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Az infláció volt napirenden a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumán

2023.04.05.

Az infláció volt napirenden a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumán

Megtartotta második ülését a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinációjával a Kormány gazdaságpolitikai tanácsadó, konzultatív testülete.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége, az AmCham Hungary és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alkotta Fórum fő témái az aktuális gazdasági, gazdaságpolitikai folyamatokon túl az infláció letörését segítő lépések voltak.

A résztvevők megállapították, hogy januárban tetőzött az infláció és megindult a csökkenés, azonban további intézkedések szükségesek annak érdekében, hogy az infláció mérséklődésének üteme egyre nagyobb mértékűvé válhasson. Ennek érdekében a felmerülő javaslatokat megvitatták.

Nagy Márton elmondta: a Gazdasági Versenyhivatallal közösen kialakításra kerül egy online árfigyelő rendszer, ami növeli a versenyt, az árazás átláthatóságát és megakadályozza a túlárazást. A miniszter emellett kiemelte, hogy fontos szerep hárul a hatósági ellenőrzésekre, a fogyasztóvédelmi fellépést pedig meg kell erősíteni.

(Gazdaságfejlesztési Minisztérium)

vissza