VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Átadták a Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában

2023.10.26.

Átadták a Junior Prima Díjakat magyar ismeretterjesztés és média kategóriában

Hat, harminc év alatti fiatal vehetett át elismerést a Junior Prima Díj magyar ismeretterjesztés és média kategóriájában.

A nettó kétmillió forint pénzjutalommal járó díjat

  • Berecz Péter (ATV),
  • Csóti Rebeka (24.hu),
  • Holló Bettina (Index),
  • Kisbali Bence (Tarján Rádió),
  • Kövesy Károly (Portfolio) és
  • Lengyel Emese (Mediaworks)

vette át a KAVOSZ Zrt. rendezésében megvalósult szerdai fővárosi ünnepségen.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója felidézte: a Prima Primissima Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban, tíz éven keresztül személyes támogatásával működött, majd átadta Csányi Sándornak, aki az OTP-n keresztül viszi tovább küldetését. A Prima Primissima mozgalom olyan kiemelt társadalmi jelentőségű üggyé vált, amit senki nem gondolt volna korábban – hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy 2007-ben a díjazást a 30 év alatti, Magyarországon vagy a külhoni magyarlakta településeken élő tehetséges fiatalokra is kiterjesztették. A díj egy fontos visszajelzés, mérföldkő ezeknek a fiataloknak, akik számára ez az elismerés ösztönzést jelenthet a jövőben is - mondta, kiemelve, hogy idén 36 jelölt közül választotta ki zsűri a hat győztest, a bírálóbizottság egyetértésben döntött a díjazottakról. Az ünnepségen Krisán László felidézte azt a mondatot, amely akkor hangzott el, amikor Demján Sándor átadta Törőcsik Mari színművésznek a Prima Primissima Díjat: „ez az a díj, amelyet dicsőség átvenni, átadni pedig tisztesség”.

Az elismeréseket a zsűri tagjai nyújtották át a díjazottaknak. A bírálóbizottság tagjai között van Krisán László mellett Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa; Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója; Vaszily Miklós, a TV2 elnöke; Kovács Tibor, a Ringier Hungary Kft. ügyvezető igazgatója; Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, kommentátor; Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója; Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; valamint Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is vállal a tehetségek támogatásában, társalapítóként a Junior Prima Díj sajtó kategóriájának gondozója lett: 2021-ig a Junior Prima Díjak „sajtó” kategóriájában díjazták, 2022-től pedig „ismeretterjesztés és média” kategóriájában díjazzák a fiatal tehetségeket. A kategória megváltozott neve kifejezi az alkalmazkodást a modern médiához, tartalomgyártáshoz, szélesítve a jelölhető szakemberek körét. (MTI)

vissza