VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Vidékfejlesztési Program: 14,75 milliárd forint támogatásról született döntés

2024.01.22.

Vidékfejlesztési Program: 14,75 milliárd forint támogatásról született döntés

284 kérelem vonatkozásában, 14,75 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket „az elmúlt napokban” az Agrárminisztérium; a megvalósítani kívánt fejlesztések elsősorban az öntözést és a tanyák infrastrukturális beruházásait érintik.

Az öntözésfejlesztés a termelésbiztonság fenntartásához, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében meghatározó jelentőségű. Ehhez nyújtott segítséget az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás, amelynek keretében most újabb projektek részesültek támogatásban, ugyanis mintegy 6,5 milliárd forint odaítéléséről született döntés.

A méretgazdaságos öntözési tevékenységet teszi lehető és a vízkészlet hatékonyabb felhasználását eredményezi, ha a gazdák közösen, együttműködve alakítanak ki öntözési kapacitásokat. Ennek ösztönzését segíti az öntözési közösségek együttműködésének támogatását szolgáló felhívás, amelynek kapcsán újabb 10 közösség részesül csaknem 750 millió forintban – olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

A tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseit segítő pályázati felhívás keretében több mint 1 milliárd forint értékben születtek szintén újabb döntések. A támogatói okiratokat mindhárom kiírás kapcsán hamarosan megkapják a kedvezményezettek.

vissza