VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

TÖBB MINT EZER REGISZTRÁLÓVAL BÜSZKÉLKEDHET AZ ALIG MÁSFÉL HÓNAPJA ELSTARTOLT VOSZPORT

2023.07.09.

TÖBB MINT EZER REGISZTRÁLÓVAL BÜSZKÉLKEDHET AZ ALIG MÁSFÉL HÓNAPJA ELSTARTOLT VOSZPORT

Az elmúlt hónapokban jelentős mérföldkövet ért el a hazai fejlesztésű VOSZPort szoftver, amely már több mint ezer regisztrálóval büszkélkedhet. A rendszer fejlesztése mögött a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) csapata illetve szakértői állnak. Emellett a több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalkozók véleménye és hozzáértő, elismert tudása formálta a májusban elindult VOSZPortot.

Rövid időn belül elérte az első jelentősebb mérföldkövet a VOSZPort hazai fejlesztésű szoftver, mely a magyar KKV-szektor operatív folyamatainak segítője. Folyamatosan bővült a kezdeti elképzelés, tudtuk meg Barabás Tamástól, aki a projekt indulásáról, a két évvel ezelőtti eseményekről is beszámolt. Míg az eredeti elképzelés egy vállalkozói piactér létrehozása volt, azóta a VOSZPort jelentősen bővült és átalakult, és ma már egy digitális vezérlőpultként működik. „A kezdeti elképzelést egy vállalkozói vezérlőpulttal egészítettük ki, és több olyan fejlesztést valósítottunk meg, amelyeket eredetileg nem terveztünk" - mondta Barabás Tamás. A projekt során jelentős kihívásokkal kellett szembenézniük, köztük a hosszú közbeszerzési eljárásokkal, amelyek jelentősen lerövidítették a fejlesztési időszakot. Azonban a csapat erőfeszítései révén sikerült behozniuk az elveszített időt és elérniük a kitűzött célokat.

Az elmúlt hónapokban számos workshopot és tájékoztatót tartottak, ahol a résztvevők kipróbálhatták és megismerhették a VOSZPort előnyeit: „A nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a hazai KKV-k számára fontos és hasznos megoldást kínál a rendszer”. A digitális vezérlőpult funkciói egy regisztrációt követően érhetőek el, majd a háttérben egy algoritmus segíti, mely a cég mérete, létszáma, működési formája alapján ajánlást is tesz a felhasználónak arra, hogy mely szoftver megoldások lehetnek leghatékonyabban a segítségére. A VOSZ csapatához beérkezett eddigi visszajelzések alapján a felhasználók hasznosnak találták a rendszert: „ez is azt igazolja, hogy valóban olyan személyek készítették, akiknek van vállalkozása, és tudják mire van szüksége a hazai KKV szereplőinek”. Továbbá a regisztrált felhasználók külön kiemelték a linkgyűjteményt, a funkciók és menüpontok egyszerűségét, valamint a testreszabhatóságot, ami nagy segítséget jelent a cégvezetőknek. Az első ezer regisztráló számára bővített hozzáférést és különleges előnyöket biztosított a VOSZ, köztük például 5 éves hozzáférést a CRM ügyfélkapcsolat-kezelési rendszerhez.

A VOSZPort 80%-a jelenleg is és a jövőben is díjmentesen elérhető

Ha valaki nem került be az első ezer regisztráló közé, akkor sincs ok a csüggedésre, ugyanis a rendszer több szolgáltatást és funkciót díjmentesen kínál. Ide tartozik a számlázó, a céginformációs szolgáltatások, a hitelkalkulátor, a linkgyűjtemény és a tudástár. „A banki tranzakciós modul is népszerű, amely lehetővé teszi a vállalkozások számláinak egyszerű kezelését. A szoftveren keresztül lehetőség van a banki tranzakciókat kezelni, lekérdezni és követni. Ez azért fontos, mert itt egy helyen van a számlázója, a bejövő-kimenő számlák valamint ezek kifizetése is sokkal egyszerűbben nyomonkövethető, és visszakereshető, ha szüksége van rá” – hívta fel a figyelmet a VOSZ társelnöke.

Továbbá díjmentesen egy kattintással lehet lekérdezni a cégre szabott támogatás- és forráslehetőségeket, a KKV besorolást illetve a saját céginformációkat is. A VOSZPort-on belüli fejlesztések és bővítések folyamatosan zajlanak, és a közeljövőben további modulok és integrációk várhatóak. Barabás Tamás elárulta, hogy még számos együttműködést terveznek új szoftverfejlesztő partnerekkel annak érdekében, hogy minél szélesebb körben bemutathassák a hazai KKV-knak elérhető IT szolgáltatásokat. Az idei évben a VOSZPort tervei között szerepel a webshop integrációs lehetőségeinek vizsgálata, valamint a támogatások és hitellehetőségek előszűrésének lehetősége, mely leegyszerűsítené a vállalkozások keresését. „A fő cél az, hogy a VOSZPort minél több KKV-hoz eljusson, és segítséget nyújtson mindennapi tevékenységeikhez. Ennek érdekében hamarosan elérhető lesz a VOSZPort mobilapplikációs verziója is, amely további kényelmet és rugalmasságot biztosít a felhasználóknak” – hangsúlyozta Barabás Tamás.

 

Edukáció és felzárkóztatás a VOSZPort jövője

A VOSZPort rendszerének moduláris felépítése lehetővé teszi az egyszerű kivitelezést és a folyamatos fejlesztéseket. A hosszútávú célok között szerepel a mesterséges intelligencia alapú megoldások beintegrálása a VOSZPortba. A VOSZ társelnöke kifejtette: „bár még számos ismeretlen tényezőt kell figyelembe venni, a KKV-k számára fontos, hogy időben megismerjék és alkalmazzák ezeket az innovatív megoldásokat. Az időben történő bevezetés jelentős hatékonyságnövekedést eredményezhet, és a vállalkozások képesek lehetnek akár a forgalmuk megkétszerezésére is 2030-ra.” Azok a vállalkozások, akik lemaradnak és nem tudják alkalmazni ezen új megoldásokat, azoknál 20-30%-os visszaesés is prognosztizálható. Ebből kiindulva a hatékonyságra jelentős behatással lesz a fejlődéssel és újításokkal való lépéstartás. Barabás Tamás szerint lényeges, hogy időben lépjenek a hazai KKV-szektor tagjai, és fel tudjanak zárkózni. Ehhez igyekeznek segítséget nyújtani a VOSZPort-on keresztül is, mely számos olyan szoftvert és szolgáltatást integrált, melyek a napi adminisztrációt és működést hivatottak megkönnyíteni, leegyszerűsíteni.

Egyéni vállalkozóknak, cégek képviselőinek vagy akár munkatársainak is nyitott a VOSZPort-ta való díjmentes regisztráció. Bővebb információ a www.voszport.hu honlapon érhető el.

vissza