VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Napenergia Plusz Program: százával jelentkeznek a kivitelezők

2023.12.20.

Napenergia Plusz Program: százával jelentkeznek a kivitelezők

Több száz kivitelező jelentkezett már a Napenergia Plusz Programba, a lehetőség még nyitva áll.

Minden iparági vállalkozást arra biztatnak, hogy regisztráljon a pályázati honlapon. A magyar gazdaság jövője a zöldenergia, Magyarország gazdasági ereje és versenyképessége nagymértékben azon múlik, hogy a megtermelt zöldenergiát a lakásokban és ipari parkokban el is tudják tárolni – mondta Koncz Zsófia.

A 75 milliárd forintos keretösszegből egy ingatlanra akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás juthat, a bruttó elszámolásba kerülő családok, napelem és tároló együttes létesítéséhez kaphatnak így segítséget. Háztartási méretű naperőművekből több mint negyedmillió üzemel már Magyarországon, a pályázat alapvető célja, hogy elősegítse a további bővülést.

December 4-én indult el a kivitelezők előregisztrációja, mostanáig csaknem háromszáz vállalkozás jutott el a benyújtásig, mintegy kétszázan már a jóváhagyást is megkapták. A pályázó családok január közepétől közülük választhatnak majd kivitelezőt, ezért fontos, hogy minden cég időben jelentkezzen.

Az Energiaügyi Minisztérium a gazdasági társaságok számára önálló pályázati kiírás keretein belül 62 milliárd forintot biztosít ipari energiatárolók létesítéséhez, és legalább tízéves üzemeltetéséhez. A jövő év elején összesen 137 milliárd forintos pályázati lehetőséget nyitnak meg a magyar családok és a vállalkozások előtt a zöldenergia-tárolás térnyerése érdekében. (MTI)

A már regisztrált kivitelezők listáját IDE KATTINTVA nézheti meg.

vissza