VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Kismértékben módosult a vállalati e-autó beszerzéseket támogató pályázati kiírás

2024.01.22.

Kismértékben módosult a vállalati e-autó beszerzéseket támogató pályázati kiírás

Bővült a lehetséges pályázók köre; a benyújtás 2024. február 5-én belül délután öt órakor kezdődik.

A február elején induló program tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához biztosít vissza nem térítendő állami hozzájárulást vállalkozások számára. A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8–4 millió forint támogatás nyerhető el – emlékeztet az Energiaügyi Minisztérium Facebook-oldalán megjelent közlemény.

A néhány ponton változó kiírás legfontosabb újdonsága, hogy a lehetséges pályázók körét
– az ügyvédi,
– szabadalmi ügyvivő,
– végrehajtó és
– közjegyzői irodákkal,
– vízitársulatokkal, valamint
– egyéb önálló vállalkozókkal
bővíti.

A módosítás pontosítja továbbá, hogy a benyújtás a korábban meghirdetett kezdőnapon, 2024. február 5-én belül délután öt órakor kezdődik.

Az elektromos járművek levegőszennyezés nélkül használhatók, csendesebbek a belső égésű motorral hajtottaknál, üzemeltetőiknek működési-karbantartási költségeket takaríthatnak meg.  A támogatás jelentősen mérsékli a hagyományos hajtású gépkocsik árelőnyét, vonzóbbá és kifizetődőbbé teszi az e-járművek megvásárlását.

A kormány a tavalyi év végén jóváhagyott REPowerEU fejezetből finanszírozza a programot. Az Energiaügyi Minisztérium ugyanebből a keretből készít elő önálló pályázatot a hazai e-töltőhálózat bővítésének támogatására. A mostani felhívásból kizárt flottaszolgáltatók a tervek szerint kedvezményes hitelt vehetnek majd fel elektromos gépjárművek beszerzésére.

vissza