VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai szeptember elején?

2023.09.04.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai szeptember elején?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 4-én kezdődő héten.

Kiemelt ellenőrzések

A NAV a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján 2023. június 1-től fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket. A revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető
– bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve
– nem tett eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot.
Az ellenőrök emellett országszerte bárhol vizsgálhatják a berendezések szabályszerű működését.

A NAV június 26-tól átfogóan ellenőrzi Balaton és a Velencei-tó környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. Ellenőrzésre akár hivatali időn kívül is számítani lehet. A NAV munkatársai elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatos vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket. A NAV a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, illetve az online pénztárgépek szabályos üzemeltetését vizsgálja. Idén emellett kiemelt figyelmet kap a jövedéki szabályok betartása, az automata berendezések működtetése, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítása, megfizetése is.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai
– augusztus 1. és december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik; a revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak.
– szeptember 1. és december 31. között a dél-budapesti illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését ellenőrzik.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 6-án (szerdán) Szakmár, Újtelek, Drágszél, Homokmégy és Öregcsertő településeken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 4. és 10.  között
– hétfőn Pécsett, a Budai Vámnál, a Tesco Áruház üzleteit és vendéglátóhelyeit,
– kedden Szigetváron az éttermeket, büféket, és kocsmákat,
– csütörtökön pedig Pécsett, a Citrom utcai boltokat és vendéglátóhelyeket ellenőrzik;
– a revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Zeneszüret Fesztivál” árusai is. 
Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.  

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 6-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 36. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– szeptember 5. kedd: Jászberény és környéke
– szeptember 6. szerda: Mezőtúr és környéke
– szeptember 7. csütörtök: Karcag és környéke
– szeptember 8. péntek: Szolnok és környéke
A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek üzemeltetését, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 4. és 8. között az autósboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága szeptember 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– szeptember 4. hétfő: Rétsági járás
– szeptember 5. kedd: Pásztói járás
– szeptember 6. szerda: Salgótarjáni járás
– szeptember 7. csütörtök: Balassagyarmati járás
– szeptember 8. péntek: Szécsényi járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pékségekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 4. és 10. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– szeptember 4. hétfő: Gyönk
– szeptember 5. kedd: Tamási
– szeptember 6. szerda: Nagydorog
– szeptember 8. péntek: Bonyhád

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 25. és szeptember 5. között a papírt-, írószert, valamint a sportfelszerelést és sportruházatot értékesítő vállalkozásoknál ellenőriznek. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják.

vissza