VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április negyedik hetében?

2024.04.21.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai április negyedik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 22-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 12. és 26. között Budapesten ellenőrzik a vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 22. és 26. között a főváros VI. és VII. kerületének turisztikailag frekventált területeit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek értékesítését vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– április 18. és május 17. között a szoláriumokban és az egyéb fizikai-közérzetjavító szolgáltatóknál,
– április 23-án Lajosmizsén, Felsőlajoson és Ladánybenén
ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai április 22. és 28. között
– kedden Pécsett, a távol-keleti termékeket árusító üzleteket,
– szerdán Szigetváron és Szentlőrincen a pékségeket és kávézókat,
– pénteken pedig Pécsett a szerzonális zöldség- és gyümölcskereskedőket
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

Április 22. és 26. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a zöldség- és gyümölcskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai április 15. és 30. között
– a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét;
– a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét, azok jogos birtoklását, a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 22. és 26. között a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
Az igazgatóság kollégái a vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban a vármegye területén található szépségipari, testedzési szolgáltatást nyújtó vállalkozókat, a személyi edzőket, masszőröket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április hónapban az építőipari-, valamint építőanyag-kereskedelmi és a vendéglátás tevékenységet végző vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 22. és 26. között a vendéglátókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága április 22. és 26. között Pásztón és környékén tervez helyszíni ellenőrzéseket. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a környékbeli vállalkozásoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a kertészeteket, szezonálisgyümölcs-árusokat ellenőrzik 2024. április 10. és május 31. között. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 16–17. héten a jövedéki terméket értékesítőket, építőanyag-kereskedőket és az építkezéseket ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. április 22. és 26. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– április 22. hétfő: Tolna
– április 23. kedd: Paks
– április 24. szerda: Szekszárd
– április 25. csütörtök: Dombóvár
– április 26. péntek: Bonyhád

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 22. és 26. között az alábbi járásokban ellenőrzik a piacokon és közterületeken árusítókat:
– április 22. hétfő: Balatonfüred
– április 23. kedd: Pápa
– április 24. szerda: Balatonalmádi
– április 25. csütörtök: Várpalota
– április 26. péntek: Veszprém
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás – szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés; arevizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják;
– április 5. és május 5. között a jövedéki termékeket értékesítőknél ellenőriznek; a revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését,  a pénztárgépekkel, valamint a jövedéki termékek értékesítésével kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

vissza