VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a nemzetközi nőnap hetében?

2024.03.03.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a nemzetközi nőnap hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 4-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 4. és 8. között Budapesten a virágkereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását ellenőrzik.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 4. és 8. között Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szállás- és vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését fogják vizsgálni.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 7-én és 8-án ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei március 4. és 8. között a virág-, ajándék-, illatszer-, óra-, ékszer- és mobiltelefon szaküzletekben ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján. A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai március 4. és 10. között
– kedden Pécsett, a Király utcai és a Széchenyi téri vendéglátóhelyeket,
– csütörtökön Komlón, a piaci árusokat, pénteken,
– a nemzetközi nőnapon pedig a vármegye egész területén a virágkereskedőket
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 6. és 8. között ellenőrzik a virágárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.
Az igazgatóság munkatársai március 8. és 10. között ellenőrzik a miskolci Kocsonyafesztiválon értékesítőket. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, továbbá a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 5. és 8. között a csokoládét, virágot, illetve ajándéktárgyakat árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 6. és 8. között a nőnaphoz kapcsolódóan a virág-, illatszer-, édesség- és ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.
A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a vármegye területén található számítástechnikai és telekommunikációs üzleteknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 4. és 8. között a virág- és ajándék üzletekben ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást és a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 9. között a számítástechnikai és mobiltelefon üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. március 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– március 4. hétfő: Balassagyarmati járás
– március 5. kedd: Pásztói járás
– március 6. szerda: Szécsényi járás
– március 7. csütörtök: Salgótarjáni járás
– március 8. péntek: Bátonyterenyei járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág- és dísznövény-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket, -piacokat és az ajándéküzleteket ellenőrzik március 1. és 8. között. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 10. héten március 8-án pénteken a nőnaphoz kapcsolódóan virágüzletekben, édesség- és ajándékboltokban ellenőriznek. Az ellenőrzések továbbá kiterjednek az online vásárlásokra, a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezésekre, a jövedéki termékek ellenőrzésére, valamint a vármegyében ellenőrzésre számíthatnak az építkezéseken is. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 4. és 8. között a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– március 4. hétfő: Tolna, Fadd
– március 5. kedd: Paks
– március 6. szerda: Szekszárd
– március 7. csütörtök: Tamási
– március 8. péntek: Bátaszék

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 4. és 8. között a csokoládét, virágot, ékszert, illetve ajándéktárgyakat árusító adózókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés (a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják);
– március 4. és 8. között a virág-, ajándék-, ékszer-, fehérnemű- és édességárusokat ellenőrzik (a revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják).

vissza