VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Magyarország ismét az élen a régió legvonzóbb beruházási helyszínei között

2024.05.16.

Magyarország ismét az élen a régió legvonzóbb beruházási helyszínei között

A Site Selection Magazine legjobb beruházási helyszíneket összehasonlító Global Best To Invest rangsorai közül a „Kelet-Európa & Közép-Ázsia” kategóriában 2024-ben is Magyarország végzett az élen, Budapest pedig a harmadik helyre jött fel a régiós nagyvárosok mezőnyében.

A Site Selection Magazine a Conway Data szaklapja, amely globális szinten a gazdaságfejlesztési és befektetésösztönzési szektor legjelentősebb teljes körű szolgáltatásokat nyújtó vállalata. A magazin az Amerikai Egyesült Államok befektetésekkel, beruházási helyszín kiválasztással és gazdaságfejlesztéssel foglalkozó médiumai közül az egyik olvasottabb – olvasható a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség közleményében.

Az éves Global Best To Invest rangsorok a vállalati beruházási szempontból legígéretesebb országokat és városokat mutatják be. Magyarország rendszerint előkelő helyen végez, 2024-ben – csakúgy, mint 2023-ban – első lett a „Kelet-Európa & Közép-Ázsia” kategóriában. A további helyezettek: Litvánia, Lengyelország, Szlovénia és Észtország.

A Site Selection Magazine a városi szintű befektetésösztönző erőfeszítéseket is évről évre díjazza a. A magyar fővárosnak sikerült javítania helyezésén a „Legjobb 5 Nagyváros, Kelet-Európa & Közép-Ázsia” kategóriában: a 2023. évi negyedik helyezés után Budapest a harmadik helyre jött fel, közvetlenül Isztanbul és Varsó mögé.

„Nagy örömmel töltenek el minket az idei rangsorok, amelyek visszaigazolják azon erőfeszítéseinket, hogy a lehető legtöbb tőkét vonzzuk be szerte a világból. A munka folytatódik, és a 2024. évi előrehaladást elnézve minden okunk megvan az optimizmusra” – mondta Joó István, a HIPA vezérigazgatója.

vissza