VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hiteles és sikeres vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a Fiatal Vállalkozók Hetén

2023.11.07.

Hiteles és sikeres vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a Fiatal Vállalkozók Hetén

A Fiatal Vállalkozók Hetén idén a mesterséges intelligencia kérdéseire és a márkaépítés fontosságára is fókuszálunk – mondta az Üzletem.hu-nak Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke.

Idén már 16. alkalommal rendezi meg Magyarországon a FIVOSZ a Fiatal Vállalkozók Hetét. Budapest mellett 9 város ad otthont a rendezvényeknek november 13-17. között. Az FVH az évek során a hazai legtekintélyesebb Üzleti és Karrier Show-jává nőtte ki magát, ahol a résztvevők az üzleti élet nagyágyúitól olyan kulisszatitkokról is hallhatnak, amelyekből ötleteket meríthetnek, inspirálódhatnak, tervezhetik saját jövőjüket.

Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke szerint ezek a rendezvények sok fiatal számára akár sorsfordítóak lehetnek, jó néhányan éppen itt határozták el, hogy váltanak vagy éppen most kezdenek vállalkozásba. „Az elmúlt másfél évtized tapasztalata, hogy a FVH sok fiatalnak segített meghozni a nagy döntést. Volt, aki itt találta meg a leendő főnökét vagy cégtárást, és volt, aki valamelyik előadó cégének a beszállítója lett. Ez nem egy szimpla konferencia, hanem nagyszerű alkalom a személyes kapcsolatépítésre” – mondta az elnök.

Természetesen arra is kitér majd sok előadó, hogy a vállalkozói lét kemény munkával jár, a sikerekért rengeteget kell dolgozni. Nyilván erről is beszél majd Kádár Tamás, a SEON Technologies Kft. alapító tulajdonosa, akit ma már Magyarország 50 legvagyonosabb embere között tartanak számon.

Kovács Patrik hangsúlyozta: a megyei helyszíneken is úgy állították össze a programokat, és kérték fel az előadókat, hogy lokálisan, testközelből értékes információk, napi aktualitások kerüljenek a középpontba.

Minden évben speciálisan is választanak témaköröket, a legaktuálisabb kérdéseket járják körbe. Idén ilyen a mesterséges intelligencia, a márkaépítés, az agrárium kérdése. Igazi kuriózum lesz az is, hogy az autóipar nagyágyúit ültetik kerekasztalhoz, a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz képviselői a mobilitás jövőjét vázolják majd.

Az FVH egyik kiemelt támogatója és részben társszervezője a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, s mint Kovács Patrik, aki egyben a VOSZ társelnöke, közölte: a szövetségen belül hangsúlyos szerepet kapnak a fiatal vállalkozókkal kapcsolatos kérdések, fontos az érdekvédelmük. A tudatos építkezést jelzi, hogy a VOSZ-nál Ifjúsági és Induló Vállalkozás szekció dolgozik, Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnökének vezetésével.

Fontos kiemelni, hogy a rendezvények díjmentesek, de REGISZTRÁLNI kell, amit érdemes minél előbb megtenni, mert gyorsan fogynak a helyek Budapesten ugyanúgy, mint Nyíregyházán, Győrött, Zalaegerszegen, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Békéscsabán, Szolnokon és Székesfehérvárott.

Az ingyenesség természetesen nem jelent értéktelenséget, sőt! „Igyekszünk olyan értéket adni, amely valóban sorsdöntő lehet egy-egy fiatal életében. Ezekkel a konferenciákkal az a célunk, hogy megmutassuk: az anyagiak kezdeti hiánya és a fiatal életkor nem lehet akadály a karrierépítésben” – mondta Kovács Patrik.

VOSZ

vissza