VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hirtelen, indoklás nélkül leváltották a Nébih elnökét

2023.08.24.

Hirtelen, indoklás nélkül leváltották a Nébih elnökét

Augusztus 23-tól Nemes Imre tölti be az elnöki tisztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élén – jelentette be augusztus 23-án Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Nobilis szerint „dr. Nemes Imre személyében olyan szakember lép a Nébih élére, aki ismeri az élelmiszerlánc köreinek igényeit. A Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének szakmai igazgatójaként is rengeteg hasznosítható tapasztalatot szerzett. Ugyanakkor egykori Nébih elnökhelyettesi feladatkörének köszönhetően a hivatal működése és értékrendje sem ismeretlen számára.” A hirtelen vezetőváltást ugyan nem indokolta meg, de az államtitkár „köszönetét fejezte ki dr. Oravecz Márton korábbi elnöknek, a Nébih szervezetének és stabil működésének kialakításáért, továbbá magas színvonalú teljesítményének biztosításáért”.

A kinevezés kapcsán – az Agrárminisztérium közleménye szerint – dr. Nemes Imre elmondta: örömmel vállalja a megtisztelő feladatot, részt vett a hivatal megalakításában és 2019-ig annak működtetésében. Az egyik fő feladata az élelmiszerláncban lévő termékek biztonságának és minőségének ellenőrzése és garantálása. Az élelmiszerlánc-biztonság fenntartásához szükséges rendszeres ellenőrzések és szigorú szabályozások felülvizsgálata valamint a nemzetközi partnerségek erősítése és az információcsere elősegítése más országok hasonló hatóságaival.

vissza