VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Czomba Csaba szerint nem lesznek tömeges elbocsátások

2023.01.31.

Czomba Csaba szerint nem lesznek tömeges elbocsátások

Nem lesznek idén tömeges elbocsájtások, de a tavalyi nehéz év után 2023 is sok kihívást tartogat a vállalkozók számára – mondta Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke, a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Idén jó esetben is átlagosan 2-3 százalékos gazdasági növekedésben reménykednek a cégeknél – mondta Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének társelnöke, megyei elnök a nyíregyházi Kölcsey TV 35 perc című műsorában.

Czomba Csaba először arról beszélt, hogy a Covid-járvány csitulása után 2022-ben újabb nehézségekkel szembesültek a vállalkozások. Az energaiárak drasztikus emelkedése és az egyre magasabb infláció „sarokba szorította a cégvezetőket”, emiatt a megyében is újra kellett tervezni a munkát.

A VOSZ megyei szervezetéhez főleg a kkv-któl sorra érkeznek információk, hogy a legkisebbek között akadnak olyanok, amelyek kénytelenek lesznek felfüggeszteni vagy akár végleg bezárni a vállalkozást. A nagyobbaknál sem túlságosan optimisták, náluk szóba kerül, hogy legalább a veszteséges üzemeltetés akarják elkerülni, ami elbocsájtásokkal is járhat.

Az interjúban Czomba Csaba a Munka Törvénykönyve január 1-jén életbe lépett pontjairól is említést tett. Kiemelte, hogy természetesen üdvözlik a kormány családbarát politikáját, de például az apasági szabadság bevezetésével már annyi szabadságot kell kiadni a rendes éves pihenőnapok mellett, hogy az több cégnél foglalkoztatási gondot jelenthet.

A VOSZ társelnöke ugyanakkor bízik a cégvezetők kreativitásában, és reméli, hogy a vállalkozások többsége annak ellenére sikerrel veszi az akadályokat, amihez a VOSZ minden tőle telhető segítséget megad.

Az interjút IDE KATTINTVA nézheti meg, a beszélgetés a 10. percnél kezdődik.

VOSZ

vissza