VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Árfigyelő: egy hét alatt 25 millió letöltés

2023.07.10.

Árfigyelő: egy hét alatt 25 millió letöltés

Egy hét alatt elérte a 25 milliót az összes letöltések száma a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett árfigyelő oldalon. A honlapot létrehozó munkacsoport már dolgozik a fejlesztéseken, amihez a fogyasztók javaslatait, észrevételeit is felhasználják. Lesz elmenthető bevásárlólista, kalkulátor, valamint fejlesztik az okostelefonokon történő megjelenítést és az árfigyelő térképes funkcióját is.

Jelenleg hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 boltjában, több mint 60 termékcsoport árai találhatók meg az arfigyelo.gvh.hu címen elérhető árfigyelő rendszerben. Az árfigyelő segítségével bárki könnyedén összehasonlíthatja a termékek árait a különböző kiskereskedőknél. (A hat kiskereskedelmi vállalat az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Spar és a Tesco, magyar láncok egyelőre nem vállalták a megmérettetést – a szerk.)

Az adatokat szolgáltató cégek naponta frissítik az egyes termékek árait és láthatóan reagálnak egymásra. Már az első napokban több termékcsoportban (pl. tojás, kenyér, sertéshús) árcsökkentéseket, különböző akciókat hajtottak végre, az egyik kiskereskedelmi lánc kifejezetten az árfigyelő indulásával összehangolva csökkentette több mint 100 termékének a fogyasztói árát.

A nemzeti versenyhatóság és az oldal kifejlesztésében együttműködő munkacsoport – amelyek tagja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium és az Agrárminisztérium – várja azon kiskereskedők jelentkezését, akik önkéntesen csatlakozni kívánnak a rendszerhez.

Mindemellett a GVH és a munkacsoport már dolgozik, a mintegy két hónap alatt kifejlesztett árfigyelő rendszer továbbfejlesztésén. A jövőben – többek között – szabadon összeállítható és elmenthető bevásárlólista és kalkulátor is segíti majd a fogyasztókat, továbbá a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztik az okostelefonon történő megjelenítést, illetve a szolgálatás térképes funkcióját is. (GVH)

vissza