VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Adminisztrációs terhek rendszeres felülvizsgálata és csökkentése

2024.02.11.

Adminisztrációs terhek rendszeres felülvizsgálata és csökkentése

A versenyképesség növelésének továbbra is nagyon fontos eszköze az adminisztrációs terhek rendszeres felülvizsgálata és csökkentése. A kormány részéről a 2023 elején létrejött a Deregulációs Kerekasztal az Igazságügyminiszter vezetésével, valamint a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma a Nemzetgazdasági Miniszter vezetésével, is napirendre tűzte a kérdést. Mindkét szervezet munkájában aktív résztvevő a VOSZ.

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy az alábbi táblázat kitöltésével ismét tegyék meg javaslataikat a vállalkozások gazdálkodását segítő deregulációs és adminisztrációt csökkentő intézkedésekről. Azzal segítik leginkább a munkát, ha egészen konkrét javaslatokat tesznek a vállalati gazdálkodás egyszerűsítése, az indokolatlan (elkerülhető) költségek csökkentése érdekében, lehetőleg megjelölve a szabályozót (pl. rendelet stb.), amelyet módosítani javaslunk.

Ilyen VOSZ javaslatunk volt pl. a COVID járvány alatt: Adómentes pénzjuttatás lehetővé tétele a COVID veszélyhelyzet alatt, ehhez a Stabilitási törvény  (2011. évi CXCIV. törvény) módosítása: a Kormány tegye lehetővé a stabilitási törvény alkalmazását, amely alkalmas lenne munkavállalók megtartására, ezzel csökkentené a munkavállalók egy részének kilátástalan helyzetbe kerülését, stabilizálná a céget és tehermentesítené a kormányzatot a munkanélküli ellátás terhei alól is.

Jelenleg is tárgyalunk adminisztrációs teher csökkentés ügyében, de a folyamatos tehercsökkentéshez az Ön által képviselt vállalkozói kör bevonására, javaslataira is szükség van!

Javaslataikat a voszborsodweb@gmail.com címre küldhetik meg.

Várjuk a rövid, konkrét javaslatokat!

vissza