VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban

2023.03.21.

A magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban

Részvénycsere ügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban.

Az ügylet tovább gyarapítja a Magyar Állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert. A tranzakcióval az állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez. Mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

A pontos adatokat a tárca nem közölte, azokat a 4iG közleményéből ismerjük. A társaság a BÉT honlapján jelentette be, hogy az Antenna Hungária a PPF Telecom Group magyarországi leányvállalataiban meglévő 25 százalékos tulajdonát megtestesítő részvénycsomagot elcserélte a Corvinus Zrt. által birtokolt Vodafone részvények 19,5 százalékára. A tranzakció eredményeként az Antenna Hungária 70,5 százalékra növeli részesedését a Vodafone Magyarországban, a magyarországi Yettel-CETIN leányvállalatokban pedig megszűnik a befolyása.

A tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit.

vissza