VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

4,5 millióra forintra lehetne pályázni, csakhogy összeomlott az oldal

2023.08.02.

4,5 millióra forintra lehetne pályázni, csakhogy összeomlott az oldal

Elérhetetlenné vált az OFA honlapja, ahol regisztrálni lehetne az augusztus elsején induló Vállalkozó Start II program. 4,5 millió forint a tét.

Több mint ezer új vállalkozás jöhet létre az augusztus elsején induló Vállalkozó Start II program keretében – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerdai rendezvényén. A hír valószínűleg az érintett cégek többségéhez eljutott, ugyanis kedden elérhetetlenné vált az oldal, ahol regisztrálni lehetne a programba. Az élénk érdeklődés nem véletlen: 

a program maximum 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítené a vállalkozóvá válást, ugyanakkor csak az első 1500 jelentkezőt tudják befogadni.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Az ofa.hu azonban már a kedd 10 órás határidő előtt bő félórával elérhetetlenné vált olvasónk szerint, aki így nem tudott regisztrálni a programba.

Pedig, akik részt vettek a program első szakaszában (Vállalkozó Start I program), a többség, 80 százalékuk ma is működik, és az államtitkár szavai szerint támogatás nélkül is megállja a helyét.

Mit tud(na) a Vállalkozó Start II program?

Garami Erika, az OFA Nonprofit Kft. programkoordinátora az induló vállalkozások támogatását célzó Vállalkozó Start II program részleteit ismertetve a szerdai rendezvényen elmondta, a pályázati alapfeltétel, hogy 

  • csak 18 és 64 év közötti magyar állampolgárok pályázhatnak, akik legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkeznek és ezekben nem töltenek be vezető tisztséget;
  • az érintettek a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat, aminek kezdeti költségeire legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak, ebből 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek;
  • a programban 12 hónapig kapnak támogatást az induló vállalkozások, amelyeknek további 12 hónapig fenn kell tartani működésüket.

A programhoz kapcsolódó regisztrációs felület augusztus 1-én indulna, regisztrálni az OFA Nonprofit Kft. elérhetőségein keresztül lehetne, de cikkünk megjelenésekor még elérhetetlen volt az oldal.

vissza