VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

„KKV Forgóeszköz Hitelprogram”: 213 milliárd forinttal nő a keretösszeg

2023.06.27.

„KKV Forgóeszköz Hitelprogram”: 213 milliárd forinttal nő a keretösszeg

Több mint háromszorosára, összesen 313 milliárd forintra növelte a kormány a „KKV Forgóeszköz Hitelprogram” keretösszegét – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A hitelprogram keretében a cégek ügyletenként minimum 5 millió, maximum 150 millió forintra pályázhattak nagyon kedvező feltételekkel. A hitelprogramra főként mikro- és kisvállalkozások nyújtottak be kérelmet, legnagyobb számban a kis-, és nagykereskedelemi, a feldolgozóipari és az építőipari ágazatokból. 

A program keretében eddig több mint 3 ezer ügyfél részére, 210 milliárd forint értékben történt már meg az előleg folyósítása.

A forgóeszköz típusú kölcsön felhasználható készletbeszerzésre, illetve működési költségek finanszírozására, a szükséges anyagok beszerzésére, az igénybe vett szolgáltatások, munkabérköltségek, illetve közüzemi díjnak minősülő rezsiköltségek fedezésére.

Az első kör gyorsan kimerült

A Magyar Fejlesztési Bank 2022. december 8-tól tette újra elérhetővé a „KKV Forgóeszköz Hitelprogramot” (GINOP-8.3.5-18/B), amely a vállalkozások működési költségeinek fedezésére kínált megoldást nulla százalékos kamat mellett, 100 milliárd forintos keretösszeggel. A kölcsönkérelmeket 2022 decemberében az MFB Pontok országos hálózatának több mint 300 pontján fogadták be, összességében közel 6000 kölcsönkérelem benyújtására került sor, melyek összértéke jelentősen meghaladta a keretösszeget.

vissza