VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Kétmilliárdhoz közelít az online számlák száma

2023.05.30.

Kétmilliárdhoz közelít az online számlák száma

Az online számlák száma napokon belül eléri a kétmilliárdot – tájékoztatott Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

A NAV online számla rendszere 2018. július 1-én debütált; a rendszerbe eddig 1,4 millióan regisztráltak, közülük 1,2 millióan már szolgáltattak is adatot. A csaknem kétmilliárd számla túlnyomó többségét elektronikus számlázó program segítségével küldték be az adóhatósághoz. A NAV Online Számlázóját használók száma már meghaladta a 228 ezret, a számlázó mobil alkalmazását 75 844 okoseszközre töltötték le.

2021 óta minden számlára rálát az adóhivatal, azóta ugrásszerűen megnőtt az online számla rendszerbe beérkező számlák száma. Míg 2019-ben átlagosan havonta kétmillió számláról érkezett adat, tavaly ez a szám már 66 millióra emelkedett.

A rendszer egyik legnagyobb vívmánya, hogy könnyen át lehet térni az elektronikus számlázásra, amely gyors és egyszerű. Ráadásul a papírszámláról áttérők számlánként több száz forintot is spórolhatnak. Az online számlázás révén pedig a cégek egyre nagyobb informatikai jártasságra tesznek szert, amely nemcsak az adott vállalkozást fejleszti, hanem jelentős szerepet játszhat Magyarország versenyképességének további növekedésében is – magyarázta Izer. (MTI)

vissza