VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Miért érdemes VOSZ tagnak lenni?

Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? 

1. A VOSZ érdekképviselet

B-A-Z. megyében és országosan is képviseljük a vállalkozókat, munkaadókat a jogalkotás folyamatában.

Jelenleg vállalkozói, munkaadói oldalon érdeket érvényesíteni Magyarországon a megfelelő érdekérvényesítő képességgel rendelkező, nagy taglétszámmal bíró szervezetek tudnak.

A VOSZ az egyik legerősebb, legnagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező magyar szakmai érdekképviselet.

Folyamatos párbeszédet tartunk fent a minisztériumokkal, kormányzati szervekkel. Ezt elsősorban a VOSZ Gazdaságpolitikai Bizottságán keresztül végezzük úgy, hogy szorosan együttműködünk elsősorban a Pénzügyminisztériummal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal az uniós források kiírásának véleményezésében, a vállalati adminisztrációs terhek csökkentése, a bürokrácia csökkentése- és a KKV-kat érintő ügyekben.

A VOSZ megteremti a lehetőséget arra, hogy a VOSZ-on keresztül közvetve a vállalkozó, az egyén részt vegyen a közügyekben. A VOSZ erre országos és akár nemzetközi szinten (nemzetközi szervezeti tagságain keresztül) is lehetőséget biztosít vállalkozói tagjai számára.

A VOSZ területi szervezeteinek célja a megyei vállalkozók összefogása a helyi vállalkozói környezet javítására. Gazdasági célként az adott terület fejlesztésében való részvétel erősítése (területi, önkormányzati közbeszerzések, pályázati kiírások) kiemelt hangsúlyt kap, de a párbeszéd a megyében működő hivatali, hatósági, önkormányzati szereplőkkel szintén a tevékenység gerincét alkotják.

2. A VOSZ szolgáltat:

a. Széchenyi kártya a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díj-támogatásban részesített hitelkonstrukció, amely kedvező lehetőség vállalkozása átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására. A SZK Program keretében igényelhető hiteltípusok maximális összege 100 MFt-ra nőtt.

b, vállalkozói rendezvényeket tart.

c, szakmai információkat ad tagjainak sokféle módon.

 3. A VOSZ kulturális missziója: A VOSZ nemrégen elhunyt elnöke, Demján Sándor hozta létre a PRIMA PRIMISSIMA alapítványt, és a VOSZ-al kialakította a Megyei PRIMA Díjak rendszerét.

A VOSZ a magyar művészetek, tudomány, kultúra, sport támogatását a PRIMA Díjon keresztül a vállalkozói társadalom bevonásával végzi.