VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Krisán László: 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot

2023.11.26.

Krisán László: 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot

A beruházásokat azonban továbbra is szükséges ösztönözni, ezért 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot, annak beruházási célokat segítő finanszírozási lehetőségeit, közöttük a Széchenyi Lízing Max+-t is – mondta el Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Lízing Szakmai Napon.

A Magyar Lízing Szövetség éves konferenciáján megtartott, „A kkv-szektor támogatása nemzetgazdasági prioritás” című előadásában Krisán László a kkv-k számára jövő évtől is elérhető Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető, államilag támogatott finanszírozási konstrukciókat mutatta be.

„A Széchenyi Kártya Program 2002-ben indult, azóta 620 ezer vállalkozástól beérkező, 11 ezer milliárd forint értékű igénylés áll mögöttünk, amelyből 480 ezer ügylet kapcsán meg is történt a szerződéskötés 7600 milliárd forint összegben. Csak a 2023. évben benyújtott kérelmeket tekintve jelenleg megközelítőleg 70 ezer igénylésnél tartunk, 2600 milliárd forinttal” – összegezte az elmúlt évek fő eredményeit Krisán László.

Rendkívül nehéz év áll a kkv-k és a pénzügyi szektor mögött, a beruházások száma 70 százalékkal esett vissza a kedvezőtlen piaci körülmények miatt – hangsúlyozta a vezérigazgató. hozzátéve: „A beruházásokat azonban továbbra is szükséges ösztönözni, ezért 2024-ben változatlan feltételekkel folytatjuk a Széchenyi Kártya Programot, annak beruházási célokat segítő finanszírozási lehetőségeit, közöttük a Széchenyi Lízing Max+ -t is. Különösen jó hír, hogy az Európai Bizottság döntése alapján további fél évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra került az ún. válságtámogatási jogcímen történő támogatásnyújtás lehetősége, megemelt támogatási keretösszeg mellett, amely igen kedvező feltételek a Széchenyi Kártya Programban szintén elérhetőek lesznek a vállalkozások számára.”

vissza