VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai Sándor, József és Benedek hetében?

2024.03.18.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai Sándor, József és Benedek hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 18-án kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– március 19-én kedden Kunszentmiklóson és Kunadacson
ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai március 18. és 24. között
– kedden Mohácson, a menüztető éttermeket,
– szerdán Pécsett a drogériákat,
– csütörtökön pedig Harkányban és Siklóson a vendéglátóhelyeket
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.
Az adóhatóság munkatársai továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések üzemeltetését a vármegye egész területén.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 22. között díszfaiskolákban, kertészetekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 20-án Balmazújvárosban a kiskereskedőket és a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.
A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a vármegye területén található számítástechnikai és telekommunikációs üzleteknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– március 18. és 28. között az édesség- és húsboltokban
ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást és a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 22. között a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága március 18. és 22. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– március 18. hétfő: Balassagyarmati járás
– március 19. kedd: Pásztói járás
– március 20. szerda: Salgótarjáni járás
– március 21. csütörtök: Szécsényi járás
– március 22. péntek: Bátonyterenyei járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a mezőgazdasági boltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 18. és 28. között az élelmiszer-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a közelgő nőnap kapcsán március 4. és 10. között a virág-, ajándék és illatszer-, édességkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a kezelőszemélyzet nélküli automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 11. és 28. között az ajándék-, hús-, és élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– március 19. kedd: Paks
– március 20. szerda: Bátaszék
– március 21. csütörtök: Tamási

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– május 1-ig vizsgálják azokat az adózókat, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés; a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják;
– március 18. és 28. között a hús- és húskészítmények, valamint a húsvéti termékek árusítóinál ellenőriznek; a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, a jövedéki szabályok betartását, valamint a pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

vissza