VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a hetedik héten?

2023.02.13.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a hetedik héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február13-án kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 11. és 17. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat.A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. február 9. és 14. között Budapesten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szálláshely-szolgáltatókat és vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 14-én ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzéseknél a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 16-án (csütörtökön) Kunszentmiklóson és Kunpeszéren ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Bálint-nap közeledtével, február 8. és 14. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik a megyében.

Az adóellenőrök megjelenésére hivatali munkaidőn túl és hétvégén is számíthatnak.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 13. és 19. között,
– kedden a Valentin-nap alkalmából a megye egész területén a virágkereskedőket,
– szerdán Pécsett, a szerszámboltokat,
– csütörtökön pedig Bólyban és Mohácson a vendéglátóhelyeket
ellenőrzik.

Mohácsi Busójáráson, a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

Békés vármegye

Február 13. és 19. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye virágárusainál és az ajándékboltokban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, akár többször is.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és 14. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 15-én és 16-án a távol-keleti termékek árusítóit ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 14. között – Valentin-naphoz közeledve – ellenőrzik a virág-, ajándék-, ékszer és édességárusokat. A revizorok ellenőrzik  a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 8. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai  2023. február 13. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág-, illatszer-, édesség- és az ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a megye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 13. hétfő: Szolnok és környéke
– február 14. kedd: Jászberény és környéke
– február 15. szerda: Mezőtúr és környéke
– február 16. csütörtök: Karcag és környéke
– február 17. péntek: Szolnok és környéke
A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 13. és 17. között a virág-, ajándék-, ékszer- és az édességkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 13. és 17. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 13. hétfő: Salgótarjáni járás
– február 14. kedd: Balassagyarmati járás
– február 15. szerda: Bátonyterenyei járás
– február 16. csütörtök: Szécsényi járás
– február 17. péntek: Pásztói járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 15. között a virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzik, akár online vásárlással is. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 6. és 17. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 13. hétfő: Tolna
– február 14. kedd: Hőgyész, Szakály
– február 15. szerda: Nagydorog
– február 16. csütörtök: Dombóvár
– február 17. péntek: Bátaszék

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és 14. között a virág-, ajándék- és édességárusokat ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 13. és 17. között az alábbi járásokban ellenőrzik az ajándék- és édességkereskedőket:
– február 13. hétfő: Balatonfüred
– február 14. kedd: Pápa
– február 15. szerda: Tapolca
– február 16. csütörtök: Veszprém
– február 17. péntek: Várpalota
A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

 

vissza