VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai 2024 negyedik hetében?

2024.01.21.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai 2024 negyedik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 22-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai január 22. és 28. között
– kedden Pécsett, a Jókai utcai üzleteket,
– szerdán Siklóson az autószerelőket,
– csütörtökön pedig szintén Pécsett, a Bajcsy-Zsilinszky utcai boltokat
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22. és 25. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. januárban a mézárusoknál és a szoláriumot üzemeltető vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét a vármegyében.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága január 22. és 26. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket
– január 22. hétfő: Szécsényi járás
– január 23. kedd: Rétsági járás
– január 24. szerda: Pásztói járás
– január 25. csütörtök: Balassagyarmati járás
– január 26. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 4–5. héten az alábbiakat ellenőrzi:
– az év végi leltárak meglétét,
– a nyugta- és számlaadást,
– a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását,
– a kezelőszemélyzet nélküli berendezéseket (automataberendezéseket),
– a jövedéki termékek értékesítését, valamint
– a forgalmazott áruk eredetét és
– a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét.
A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai január 22. és február 4. között az ételkiszállítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a jövedéki szabályok betartását, az automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 22. és 26. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– január 22. hétfő: Szekszárd
– január 23. kedd: Nagydorog
– január 24. szerda: Ozora
– január 25. csütörtök: Bonyhád
– január 26. péntek: Paks

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

vissza