VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hamarosan újra elérhető a nagy sikerű VNT pályázat!

2020.11.15.

Hamarosan újra elérhető a nagy sikerű VNT pályázat!

Szerdán megjelent a Magyar Közlönyben, hogy 70 milliárd forintos keretösszeget kap a Versenyképességet Növelő Támogatási Program. A pályázat napokon belül megnyílik, legutóbb szeptemberben 15 perc alatt fogyott el a kerete.

A versenyképesség növelő támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése okán, a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében.


A támogatásra jogosult minden magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező közép- vagy nagyvállalkozás, aki ki tudja mutatni könyveiben, hogy a COVID-19 járvány és az azt követő intézkedések (korlátozások) hatására legalább 25%-al visszaesett árbevétele, vagy a megrendelési állományának értéke.

  • A tervezett beruházások országosan megvalósíthatóak mindenhol, Budapesten és Pest megyében is!
  • Elszámolható költségek: eszközbeszerzés, építés (új építés, felújítás, bővítés), licenc, know-how beszerzés, szabadalom vásárlás, ingatlan vásárlás (maximum a beruházás 25%-ig) a 7/2020 KKM rendelet 2. melléklete alapján.
  • A pályázat nem igényel időigényes előkészítést, a beadási sorrend számít, új igényeket a keret erejéig fogadnak be.
  • A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet.

A pályázatot várhatóan hamarosan be lehet majd benyújtani, az elbírálás akár 2-3 hét is lehet! Támogatói döntés esetén 100% előleg kifizetés történik. 

vissza