VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Gépjárműadó befizetése: a NAV levelében szereplő „FIZETÉS” link helyes használata

2022.09.02.

Gépjárműadó befizetése: a NAV levelében szereplő „FIZETÉS” link helyes használata

A NAV gépjárműadóról szóló tájékoztató levelében szereplő, bankkártyás fizetéshez navigáló „FIZETÉS” elnevezésű link használatánál fontos, hogy a befizető újrakattintás nélkül várja meg a fizetés utáni visszajelzést – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

A NAV levelét akár böngészőben, akár PDF-olvasó programban nyitja meg valaki, a „FIZETÉS” linkre kattintva elindul a fizetési folyamat. Ezután várni kell. Újra próbálkozni csak hibaüzenet esetén („technikai hiba”, „a fizetési szolgáltatás nem elérhető”) kell!

Ha a befizető eljutott a banki felületre, a bankkártya-adatok megadása után ugyancsak meg kell várni a visszajelzést! Csak a sikertelen fizetésről szóló tájékoztatás után, vagy ha megszakította a fizetési folyamatot, kell újra a linkre kattintani.

Ha a bankkártya-adatok megadása után „A fizetés eredménye nem áll rendelkezésre” üzenet érkezik, akkor feltétlenül ellenőrizni kell a banki rendszerben, hogy sikeres volt-e a tranzakció. Az elektronikus tárhelyen megtalálható a NAV nyugtája a befizetésről. Ha a bankszámláról nem vonták le a fizetendő összeget, vagy a NAV elutasító nyugtát küldött, ismét a levél „FIZETÉS” linkjére kattintva kell újra elindítani a befizetést. (NAV)

vissza