VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Érték és Minőség Nagydíj Pályázat - 2022

2022.04.26.

Érték és Minőség Nagydíj Pályázat - 2022

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 45 főcsoport több mint 100 témakörében került meghirdetésre az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenye a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2022. május 31-ig lehet pályázni.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosnak tartják az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállítását, illetve a magas színvonalú szolgáltatások nyújtását.


Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2022-ben ötödik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer Kiírói Tanácsa. Fővédnöke Dr. Latorcai János az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium.


A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy és a kitüntető cím használatára a legtöbb gazdasági és kulturális vállalkozás számára, a pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet. Jelentkezhet minden természetes és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét” szeptember 8-án a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Főrendiházi Üléstermében adják át.


Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését. Fontos feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a minőségtudatos választásban, hozzájáruljon az egészségtudatos, energia-hatékony termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez és forgalmazásához. Segítse elő a szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését. A kiírók törekednek arra, hogy Magyarországon, valamint határainkat átlépve a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások egyaránt bekapcsolódjanak a pályázati rendszer munkájába.


A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok kiérdemlik az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát, ezzel együtt a védjegyhasználat tartama alatt az Érték és Minőség Nagydíj Kitüntető Címet. A tárgyévben védjegyhasználatot nyert pályázatok és pályázók különdíjakat is kiérdemelhetnek: Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíj, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje, Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíj, valamint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíj, mely elismerések odaítélése konkrét ajánlások alapján történik.


A pályázathoz szükséges dokumentumok letölthetők a https://www.emin.hu/2022-evi-palyazati-dokumentacio címről.

vissza