VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

2023.06.14.

A kkv-szektor profitálhat a közvetlen EU-s források eléréséből

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI) együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) és a Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetségével (DCCF) 2023. június 12-én a VOSZ-központban Budapesten.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy a vállalkozások számára biztosítsák az EU-s forrásokhoz való közvetlen hozzáférést az MFOI közvetítésével.

A közvetlen források kiemelkedő finanszírozási lehetőségeket jelentenek, hiszen a 2021-2027. évi uniós költségvetésben mintegy 340 milliárd euró összértéket tesznek ki és sokféle szakterületet fednek le. Az ebbe a körbe tartozó 24 különböző alap által kijelölt pályázati célok számos kiemelt iparágat (például energiaszektor, agrárium, egészségügy), és több fontos fejlesztési módozatot (digitalizáció, innováció, külpiacra lépés) is előtérbe helyeznek, a zöldítés és a klímavédelem fontosságát szem előtt tartva.

A 2021-ben alakult, közhasznú tevékenységet ellátó MFOI a VOSZ-tagság számára ingyenes és sikerdíjas pályázatfigyelést és pályázatírási szolgáltatást biztosít. A VOSZ a partneri szervezeteivel közösen hozzávetőlegesen 60 ezer vállalkozást képvisel, javarészük mikro, kis- és középvállalkozó, akiknek különösen fontos, hogy ezen a téren profi szakmai segítséget kapjanak.

Bárki lehet pályázó, kisvállalkozók éppúgy, mint startupok, költségvetési intézmények, egyetemek és nonprofit szervezetek, az elsődleges cél azonban a kkv-szektor támogatása kedvező feltételű pályázatokkal, ami megfelel az uniós elvárásoknak.

A DMKKSZ-szel közösen egyben lehetőség nyílik a határokon átívelő, a pályázati konzorciumi feltételeknek eleget tenni ismert és megbízható, a Duna menti régióba tartozó vállalkozásokkal.

A megállapodás aláírásakor dr. Petri Bernadett, az MFOI ügyvezető elnöke és Perlusz László, a VOSZ főtitkára megállapodott, hogy a szervezetek azonnal hozzá is fognak az értékteremtő együttműködés gyakorlati kivitelezéséhez. A DCCF a nemzetközi kapcsolatrendszerét ajánlja fel a vállalkozások forráshoz jutása érdekében – hangsúlyozta Rév András, a DCCF elnöke.

A VOSZ legújabb, vállalkozásokat segítő platformján, a VOSZPort-on pályázati ajánlatok is megjelennek majd, valamint tervezik ennek becsatornázást a magyar források pályázatfigyelési szolgáltatásához hasonlóan – mondta Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke.

VOSZ

vissza