VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

2022.01.08.

140 milliárd forintos kerettel megnyílt a vállalkozások kutatás-fejlesztési GINOP pályázat

Január 5-től benyújthatók a mikro-, kis és középvállalkozások, kutatóhelyek pályázatai 140 milliárd forint keretösszegben a vállalati kutatás-fejlesztés és innováció erősítésére a "GINOP Plusz-2.1.1-21 - Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése" felhívás keretében.

A felhívás célja, hogy a gazdaság újraindítása után a magyar vállalkozások a kutatás-fejlesztés és innováció terén fenntartható fejlődést érjenek el. Ez az egyik kulcs ahhoz, hogy az átrendeződő világgazdasági helyzetben is versenyképesek legyenek.

A felhívásra mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok, kutatóhelyek, kutató-tudásközvetítő szervezetek nyújthatnak be kérelmet.

A felhívás keretében kísérleti fejlesztés, ipari kutatáseszközbeszerzés, kutatás-fejlesztési projektet támogató tevékenységek (hardver és szoftver beszerzés, szoftver előfizetői szolgáltatás igénybevétele, projekt előkészítés, projektmenedzsment, kötelezően előírt nyilvánosság, iparjogvédelmi oltalomszerzés, rezsi és piacra vitel) támogathatók.

minimum 50 000 000 Ft, maximum 1 000 000 000 Ft támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül.
A támogatás intenzitása a támogatott tevékenységtől, a támoagtás formájától és a vállalkozás méretétől függően 40 és 80 % között lehet.

A pályázatot két szakaszban 2022. január 5. és január 20. között és 2022 március 21. és március 31. között lehet benyújtani.

A felhívás itt érhető el.

vissza