VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Széchenyi Kártya Folyószámla hitel

SZÉCHENYI KÁRTYA
FOLYÓSZÁMLA HITEL 
Akár 100 millió Ft
kedvezményes hitelhez juthat!

IGÉNYELJE IRODÁNKBAN
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 80. fszt. 5.
Tel: 46/413-643 Mobil: 70/319-4369
E-mail: info@voszborsod.hu

Az irodákban dolgozó munkatársak segítséget nyújtanak Önnek az igénylőlap kitöltésében, illetve tájékoztatják a szükséges csatolandó dokumentumokról.

 

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL 

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető.

ELŐNYEI

 • állami kamat- és kezességi díjtámogatás,
 • akár ingatlanfedezet nélkül,
 • gyors és egyszerűsített hitelbírálat,
 • az ország több mint 200 pontján igényelhető,
 • szabad felhasználású hitel,
 • használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre, illetve vásárlásra.

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK

Minden olyan kkv igényelheti, mely

– legalább egy (25 millió forint és a feletti hitelkeret igénylése esetén két) lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal rendelkezik,
– nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása.
– Elvárás továbbá, hogy megfeleljen a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek. 

A HITELKERET ÖSSZEGE

500 ezertől akár 100 millió forint.

A HITEL FUTAMIDEJE

1+1 év.

 • A hitelszerződés az aláírásától számított 1 év múlva lejár, azonban a felülvizsgálati kérelem határidőben történő benyújtása és a bank pozitív bírálata esetén a lejárat további egy évre automatikusan meghosszabbodik.
 • A második éves lejáratot megelőzően a Vállalkozásnak lehetősége van a folyószámlahitel újabb 1+1 évre történő „meghosszabbítását” igényelni.

A HITEL TÖRLESZTÉSE

A hitel teljes összegének visszafizetése egyösszegben, a szerződés lejáratának napján esedékes.

KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK

A Vállalkozásnak a hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő bírálati díjat és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell megfizetnie.

A bírálati díj minden induló költséget tartalmaz, egyéb díj a hitelszerződés megkötését megelőzően, illetve a hitelkeret rendelkezésre bocsátásakor nincs.

A hitel futamideje alatt a ténylegesen kihasznált kölcsönösszeg után naptári negyedévente kamattámogatással csökkentett ügyleti kamat, illetve kezelési költség megfizetése esedékes. Széchenyi Kártya esetén rendelkezésre tartási jutalék nem kerül felszámításra.

A hitel valamennyi költségét és díját részletesen a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kondíciós listája tartalmazza, amely a mindenkor hatályos Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzat 12. számú melléklete.

A HITEL KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÉKAI

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása (ezt a hitelszerződés megkötését követően a finanszírozó Bank igényli, a vállalkozásnak ennek kapcsán nincs külön teendője).

Kötelező biztosíték továbbá (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) nagykorú magánszemély(ek) készfizető kezességvállalása. 25 millió forint feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank saját döntése alapján jogosult ingatlanfedezet bevonását is előírni.

HOL IGÉNYELHETI?

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 80. fszt. 5.
Tel: 46/413-643 Mobil: 70/319-4369
E-mail: info@voszborsod.hu Honlap: www.voszborsod.hu

BANKVÁLTÁS

A fennálló Széchenyi Kártya Folyószámlahitel másik hitelintézetnél is meghosszabbítható anélkül, hogy azt a vállalkozásnak vissza kellene fizetnie – ez az ún. „bankváltás”, azaz Széchenyi Kártya Konstrukció keretein belüli, eltérő hitelintézetek közötti hitelkiváltás. A hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt kérjük, forduljon Regisztráló irodájához.

Bankváltásra irányuló hitelkérelem a hitel lejáratát megelőző 30 napig nyújtható be.

A folyamat időigénye megegyezik a normál Széchenyi Kártya igénylés ügyintézési idejével.

Jelenleg az MKB Bank Nyrt., OTP Bank Nyrt., Budapest Bank Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt., a Sberbank Magyarország Zrt., a Takarékbank Zrt., valamint a Raiffeisen Bank Zrt. fogadnak bankváltás típusú kérelmeket.

VÁLASZTHATÓ HITELINTÉZETEK

 • Budapest Bank Zrt.
 • Erste Bank Hungary Zrt.
 • Gránit Bank Zrt.
 • MKB Bank Nyrt.
 • OTP Bank Nyrt.
 • Raiffeisen Bank Zrt.
 • Sberbank Magyarország Zrt.
 • Takarékbank Zrt.
 • UniCredit Bank Hungary Zrt.