VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

PRIMA Díjasok és Közönségdíjas 2018-ban

 Megvannak az idei Prima díjasok B-A-Z. megyében

 

A VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezetének díjátadó gálaestjét 2018.11.10.-én, szombaton rendezték meg a Miskolci Nemzeti Színházban.

Tizenegyedik alkalommal díjazták Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiemelkedő képviselőit. Három kategóriában adták át a B-A-Z. Megyei Prima Díjat.

 

 

Főorvos, hímző és zenekar a 2018-as PRIMA díjazottak Miskolcon. Dr. Valikovics Attila, Zeleiné Pap Bernadett, Holdviola együttes és Kovács Bertalan közönségdíjas.

 

 

 

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete elnöksége minden évben meghirdeti a PRIMA díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismeri el.

A Miskolci Nemzeti Színházban rendezett gála házigazdái, Jancsó Dóra és Vida Péter köszöntötte az est vendégeit és szólította a színpadra Ádám Imrét, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettesét, a VOSZ megyei szervezetének elnökét.

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, megyei elnöke ismertette: 2005-ben jött létre a megyei Prima Díjak rendszere, és azóta minden évben, minden megyében 3-3 kiválóság kapja meg az elismerést. Jutalmuk nettó 1 millió forint, ezenkívül megyénkben Szanyi Borbála bronzból készült Mancs-szobra, valamint ifj. Vajda Attila gyémántokkal és drágakövekkel kirakott arany kitűzője.

– A Prima Díj nemcsak a kultúrát kedvelő vállalkozások körében népszerű, hanem a teljes vállalkozói társadalom mellett a lakosságra is óriási hatással van – erről Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, a VOSZ megyei elnöke beszélt. – A vállalkozók, a gazdasági szereplők, a politika képviselői és a művészek egymásra figyelnek és együtt ünneplik a helyi kiválóságaink által elért kiemelkedő eredményeket, ezáltal erősítve Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye szeretetét. Még jobban felerősítve a mindannyiunkban meglévő lokálpatrióta érzéseket. Az alapító Demján Sándor úr célja is ez volt. 

A város gazdaságfejlesztéséről beszélt Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere kijelentve: a városvezetés és a vállalkozások közös célja a város fejlesztése, az összefogásnak jó példája a Prima Díj.

A köszöntők után a díj, a gála támogatóit ismerték el oklevéllel, és egy üveg különleges, erre az alkalomra palackozott borral. Az est fővédnöke a megyei közgyűlés és Miskolc városa volt, két gyémántfokozatú főtámogatója, a Mol Petrolkémia és az ÉRV Zrt. vezetője mellett négy arany, nyolc ezüst és számtalan bronz fokozatú támogató vállalkozás, cég vezetője, képviselője vehette át a köszönet ajándékait.

Az idei Megyei Prima Díj Gála a márciusban elhunyt Demján Sándornak állít emléket, hiszen ő alapította a Prima díjat és a díjazás megyei rendszerét, illetve elévülhetetlen érdemeket szerzett a szövetség megerősítésében és országossá tételében, ezért a VOSZ küldöttgyűlése a szervezet örökös elnökévé választotta. A gálán – melynek díszvendége Demján Sándorné volt – egy róla szóló kisfilmet is levetítettek.

Átadták az est folyamán a B.-A.-Z. Megye Év Vállalkozója elismeréseket is, az Év Autókereskedő Vállalkozója az MBM Autó Kft. ügyvezetője Balogh József, az Év Egészségügyi Vállalkozója a Huniko Kft. ügyvezető igazgatója Gyarmati János Péter, az Év Vendéglátó Vállalkozása a LURA Kft. ügyvezetője, Lukács Dóra Lívia, az Év Kiskereskedelmi Vállalkozása az Uniós-Coop Zrt. vezérigazgatója Tóth László, az Év Borászati Vállalkozása a Hagyó Kft. ügyvezető igazgatója Kovács András, míg az Év Mezőgazdasági Vállalkozása az Agrofarm 2005 Kft. ügyvezetője Nagy Sándor vehetett át.

A színpadra szólították dr. Hajdú Lászlót, az Expert Társaságok igazgatósági elnökét és Benke Istvánt, a Telvill Kft. ügyvezető igazgatóját is, akik tavaly voltak a megye év vállalkozói, viszont elért eredményeiket figyelembe véve a VOSZ megyei elnökségének felterjesztése alapján december 7-én, Budapesten a Művészetek Palotájában a Vállalkozók Napján, a Prima Primissima Gála előtt Országos Év Vállalkozója Díjat vehetnek majd át.

 

Az est fénypontja természetesen a Megyei Prima Díjak átadása volt, melyet a kilenc jelöltből hárman vehették át. A 2018-as díjazottak: a magyar oktatás és köznevelés kategóriában dr. Valikovics Attila főorvos, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyetemi docense, a magyar népművészet és közművelődés kategóriában Zeleiné Pap Bernadett hímző népi iparművész és a Holdviola együttes. A VOSZ honlapján leadott szavazatok alapján a közönségdíjat Kovács Bertalan úszóedző vehette át. A díjat nem nyert jelöltek bronzból készült plakettet – melyet szintén Szanyi Borbála szobrászművész készített – vehettek át, amelyek az estének állítanak emléket, illetve wellness hétvégékre szóló vouchert.

A Gála állófogadással ért végett a színházban, melyen Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt.

 


További képek a honlap Galériájában tekinthetők meg.