VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Vidékfejlesztési Program: újabb 171 projekt kapott 10,84 milliárd forint támogatást

2024.06.06.

Vidékfejlesztési Program: újabb 171 projekt kapott 10,84 milliárd forint támogatást

A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívások kapcsán újabb 171 kérelem vonatkozásában 10,84 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

A megvalósítani kívánt fejlesztések elsősorban az öntözést érintik, de – többek között – újabb állattartó telepeket és tanyák infrastrukturális fejlesztéseit érintő beruházások is támogatásban részesülnek – olvasható a tárca közleményében.

Az öntözésfejlesztés a termelés biztonságának fenntartásához, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében meghatározó jelentőségű. Ehhez nyújtott segítséget az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás, amelynek keretében újabb projektek részesülnek forrásban, így csaknem 3,7 milliárd forint odaítéléséről született most döntés. A méretgazdaságos öntözési tevékenységet teszi lehető és a vízkészlet hatékonyabb felhasználását eredményezi, ha a gazdák közösen, együttműködve alakítanak ki öntözési kapacitásokat. Ennek ösztönzését szolgálta az öntözési közösségek együttműködésének támogatását szolgáló felhívás, amelynek kapcsán újabb 54 közösség számára mintegy 4,18 milliárd forint összegű támogatást ítéltek meg. A támogatói okiratokat a kedvezményezettek június elején vehetik kézhez.

vissza