VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Változik az alvó számlák szabályozása

2022.06.30.

Változik az alvó számlák szabályozása

A parlament előtt lévő törvényjavaslat értelmében a pénzügyi szolgáltató – a számlatulajdonos eredménytelen felhívását követően történhet meg két hónapos felmondási határidővel – felmondhatja a szerződést.

„A pénzügyi szektort érintő egyes törvények módosítása” című javaslat módosítja a negatív egyenleggel rendelkező, úgynevezett alvó fogyasztói számlákkal kapcsolatos szabályozást, mert ezek a számlák a gyakorlatban sokszor problémákhoz vezetnek, miután a számla tulajdonosa a szerződést nem mondja fel, esetleg a számla fennállásáról is megfeledkezett már, a tartozás viszont évekig folyamatosan növekszik – tájékoztatott Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

 Az előterjesztés ennek megoldása érdekében lehetővé teszi a pénzforgalmi szolgáltató számára, hogy a fizetési számla vezetésére irányuló szerződést felmondhassa, de ez kizárólag a számlatulajdonos eredménytelen felhívását követően történhet meg két hónapos felmondási határidővel. Ha a számlatulajdonos elhalálozott, akkor a felmondási idő meghosszabbodik. (MTI)

vissza