VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Vállalkozói hitel fix 0,5-3,5 százalékos kamattal – Miért népszerű a Széchenyi program?

2022.06.23.

Vállalkozói hitel fix 0,5-3,5 százalékos kamattal – Miért népszerű a Széchenyi program?

Folytatódik a Széchenyi Kártya Program, július 1.-jétől továbbra is rendkívül kedvező feltételek mellett jutnak támogatott hitelekhez a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k). Indul a Széchenyi Kártya Program Max, amely két új konstrukciót is tartalmaz. A programot irányító Kavosz Zrt. közleményt adott ki az új feltételekről, amelyben számokat is közölt az elmúlt 20 év eredményeiről is.

Bár az üzleti környezet meredek romlásával összefüggésben (gondolva itt elsősorban a gyorsuló inflációra és a meredeken emelkedő kamatokra) erős volt az aggodalom a piacon, hogy a Széchenyi Kártya Program GO! június végi kifutását követően lesz-e újabb, a megelőzőkhöz hasonlóan kedvező konstukció a kínálatban. Lett! Sőt, a vártnál sokkal jobb feltételekkel, és új módozatokkal is lehet számolni.

Júliusban új elemekkel indul a Széchenyi Kártya Program Max

A 2022. július 1-jén induló konstrukciók között új elem az évi fix 1 százalékos ügyfél által fizetendő kamaton elérhető Széchenyi Energiakártya. Ez az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál kedvező szabad felhasználású folyószámlahitelt, akár 3 éves futamidőre a KAVOSZ honlapján megjelent közlemény szerint.

További újdonság, hogy az energiahatékonyságjavítás és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében a Széchenyi Beruházási Hitel Max-on belül egy évi fix 0,5 százalékos kamatszinten elérhető hiteltípust is bevezetnek, legfeljebb 400 millió forint igényelhető hitelösszeggel.

 ÖTLET

Az új, Széchenyi Kártya Program Max július 1-jén indul. Érdemes azonban már most előkészíteni a hitelkérelem beadását. Ehhez egészen biztosan szükség lesz a 2021. évi beszámolóra, a főkönyvi kivonatra, illetve számos egyéb dokumentumra is. 

Megszokott Széchenyi termékek, mérsékelten módosuló feltételekkel

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Max a napi működési költségek biztosításához. Az igényelhető hitelkeret a korábbi 100 millióról 250 millió forintra emelkedik, a hitel maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, évi fix 3,5 százalék (a már említett Energiakártya esetén 1 százalék) kamatozás mellett.

Széchenyi Likviditási Hitel Max a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzésekhez, 3 éves futamidőre, évi fix 3,5 százalékos kamattal.

Széchenyi Beruházási Hitel Max szinte minden beruházási hitelcél finanszírozásához az agrárszektorban is. A hitel futamideje továbbra is maximum 10 év, az igényelhető hitelösszeg akár 400 millió forint is lehet. A konstrukció keretében finanszírozható hitelcélok köre bővül, a hitel használható

  • a klasszikus beruházási célok (mint például új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés) mellett
  • hitelkiváltásra,
  • üzletészvásárlásra, ezenkívül
  • agrár célú beruházások megvalósítására is.

A hitel beruházási hitel kamata évi fix 1,5 százalék, illetve energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitelek esetén évi fix 0,5 százalék.

Széchenyi Mikrohitel Max továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására (például ingatlan vásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra) évi fix 1 százalék kamat mellett. A hitel maximális futamideje 10 év.

Széchenyi Lízingkonstrukció Max pénzügyi lízingügyletek finanszírozására szolgál. A konstrukcióban a beruházási hitelek kiegészítéseként sor kerülhet mindenféle új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására, akár 10 éves futamidővel. A lízing kamata évi fix 3,5 százalék.

 FONTOS

A Program minden konstrukciója esetében a kamat a teljes futamidő alatt fix. Ez óriási érték. Nem csak azért vonzóak tehát az új Széchenyi konstrukciók, mert a 0,5-3,5 százalék közötti kamat rendkívül alacsony a 10 százalékot meghaladó infláció, és 10 százalék fölött kezdődő piaci kamatokhoz képest. Hanem azért is, mert ezzel a kamattal a futamidő végéig lehet számolni, ami nagyban csökkenti cégünk számára a bizonytalan környezetben a gazdálkodást.

A Széchenyi Kártya Program Max további előnyei

A július 1-jével induló Max konstrukciók előnyei között a futamidő alatt végig fix kamat mellett érdemes kiemelni, hogy ezeknél a konstrukcióknál nem csak a kamatra van támogatás. Ezekhez a hitelekhez kezelési költség- és kezességi díjtámogatás is kapcsolódik, magyarán a kölcsönökhöz kapcsolódó egyéb költségekben is jelentős megtakarítást tesz lehetővé.

Érdemes továbbá kiemelni, hogy ezeknél a termékeknél erős a törekvés arra, hogy a hitelügyintézés gyorsan, minimális adminisztrációval lebonyolítható legyen a mikro-, kis-és középvállalkozások számára.

 JÓ TUDNI

A Széchenyi Kártya Program Max fenti elemei 2022 júliusától érhetőek el országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a Kavosz honlapján lesznek majd elérhetőek.

Számokban a Széchenyi Kártya Program két évtizedéről

A Széchenyi Kártya Program 20 éve biztosít a vállalkozások mindenkori finanszírozási igényeihez illeszkedő pénzügyi megoldásokat. A 2002-es indulásától napjainkig

  • 559 ezer hitelkérelmet fogadtak be
  • közel 390 ezer hitelügylet jött létre, amelyek révén
  • több mint 4600 milliárd forint kedvezményes forráshoz jutottak a hazai kkv-k.

A koronavírus világjárvány okozta gazdasági krízishelyzetben a Gazdaságvédelmi Akcióterv, majd a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében

  • 2020 tavaszán a Széchenyi Kártya Program Plusz, majd
  • 2021 nyarán a Széchenyi Kártya Program GO!

a válság hatásait enyhítő hiteltermékeket hirdettek meg. Ezekben a programokban az elmúlt két évben

  • több mint 100 ezer hiteligénylés során
  • 3600 milliárd forint összegű hitelkérelmet nyújtottak be a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelynek eredményeként közel
  • 73 ezer
  • összességében 2000 milliárd forintot meghaladó hitelszerződés jött létre.

 

vissza