VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Vállalkozások munkaerő felvétel támogatása - 2021

2021.11.25.

Vállalkozások munkaerő felvétel támogatása - 2021

A "Vállalkozások munkaerő támogatása" programban a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján, 6 hónapon keresztül akár havi 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, ha az állami foglalkoztatási szervnél legalább 1 hónapja regisztrált álláskeresőt, vagy 25 év alatti álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében.

A Vállalkozások munkaerő támogatása 2020 őszétől eredetileg a 25 év alattiak és az alacsony iskolai végzettségűek alkalmazására ösztönözte a foglalkoztatókat. Nyár eleje óta minden, legalább egy hónapja állást kereső személy felvételéhez állami hozzájárulás igényelhető.

A Vállalkozások munkaerő támogatása programban megítélt összes forrás már meghaladta a 15 milliárd forintot. Mostanáig több mint 34 ezer regisztrált álláskereső új munkaadója nyújtott be kérelmet, mintegy 28 ezer fő után pedig meg is ítélték a kormányzati támogatást.

A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A munkaadók fél éven át így összesen akár 600 ezer forintot kaphatnak egy új kolléga felvétele után.

A program bővítésével novembertől elérhető új bértámogatás kifejezetten a szakképzettséggel rendelkező, 30 év alatti álláskeresőket célozza meg. Az első kilencven napban a frissen felvettek munkatapasztalat-szerzésének költségeit térítik meg, a folytatásban fél éven át igényelhető a Vállalkozások munkaerő támogatása is.

Egy szakképzett fiatal munkába állását akár 1,9 millió forintnyi munkáltatói kiadás átvállalásával könnyítheti mega kormány.

A program részletes feltételei a munka.hu oldalon olvashatók.

vissza