VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Új támogatás minden vidéki magánszálláshelynek!

2020.05.21.

Új támogatás minden vidéki magánszálláshelynek!

Magyarország kormánya arról döntött, hogy újabb 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre, a magyarországi szálláshelyek teljeskörű megújítását célzó program utolsó szakaszának megvalósítására. Minden magánszálláshely, beleértve a legkisebb falusi turisztikai szolgáltatókat is, szobánként 1 millió forint támogatást kap felújításra még az idén.

A Kisfaludy Program keretében rendelkezésre bocsátott forrásból még ebben a hónapban 5 milliárd forintos keretösszeggel pályázatot írnak ki a balatoni kempingek fejlesztésére.

Még ezen a héten 85 milliárd forint összegű támogatást ad az ügynökség a 100 szoba feletti szállodák építésére és felújítására a vidéki Magyarország területén, 35 szálloda építése és fejlesztése eredményeként 1500 új szoba jön létre és 4200 megszépült szoba áll majd a vendégek rendelkezésére. Emellett 4 vidéki ötcsillagos szálloda megújítását is támogatják. A 85 milliárd forint forrás mellé a vállalkozók további 85 milliárd forintot biztosítanak, így 170 milliárd forinttal járul hozzá mindez a hazai turizmus fejlesztéséhez, és összesen 1500 új és 4200 megszépült szoba áll majd a vendégek rendelkezésére – emelte ki Guller Zoltán.

Mindezen felül a vidéki Magyarország összes, legfeljebb 8 szobás szálláshelyének tulajdonosai részt vehetnek egy 60 milliárd forint keretösszegű támogatási programban. Ennek célja, hogy 28 000 szálláshely összesen 55 000 szobájának mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kapjon még ebben az évben, annak érdekében, hogy ezzel is támogassák a magyar kisvállalkozókat a válságból való kilábalásban.

pályázati felhívással kapcsolatos előzetes tájékoztató megjelent itt, a pályázatokat a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban regisztrált szálláshelyek a szoftverbe való belépéskor megtalálják, itt tölthetik ki és küldhetik be a pályázati űrlapot. A forrást még ezen a nyáron folyósítják, december 31-ig kell szobánként 1 millió forintos szálláshely-fejlesztésre felhasználni.

Guller Zoltán a részletekről szólva elmondta: annak érdekében, hogy mindenki pályázhasson, az MTÜ a lehetőséget egészen július 15-ig fenntartja, tájékoztató körutakat szervez és telefonos ügyfélszolgálatot is biztosít. Azok a magánszálláshely-tulajdonosok is pályázhatnak, akik eddig még nem regisztráltak az adatszolgáltató szoftverbe, de most belépnek.

A Kisfaludy Programot Magyarország Kormánya 2017-ben indította útjára, a konstrukciónak köszönhetően eddig 750 panzió kapott támogatást, amelynek segítségével 1000 szoba épül és 4700 szoba újul meg. Ezek közül 510 panziót, már idén nyáron birtokba vehetnek a vendégek. Második lépésként 74, 100 szoba alatti vidéki szálloda építésére és felújítására ítéltek meg több 10 milliárd forintnyi támogatást. A fejlesztések itt sem álltak le, valamennyi esetben zajlik a munka, amelynek eredményeképpen 1500 új szoba és több, mint 400 felújított szoba készül majd el.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség 

vissza