VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Új GINOP-pályázat: 7,111 milliárd forint innovatív képzésekre

2019.11.16.

Új GINOP-pályázat: 7,111 milliárd forint innovatív képzésekre

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések” című (GINOP-6.1.10-19) felhívás.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program forrásaiból 7,111 milliárd forint.

A felhívás fő célja, hogy növekedjen a vállalkozások, elsősorban a mikro-, kis- és középvállalatok versenyképessége, valamint az innováció és a digitális transzformáció elterjedésével járó, magas hozzáadott-értékű tevékenységekben történő részvételi arányuk – olvasható a hivatalos pályázati portálon megjelent közleményben. A felhívás hozzájárul a mikro-, kis-, és középvállalatok munkavállalóinak Ipar 4.0 termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési technológiák és rendszerek alkalmazására történő felkészítéséhez, a munkavállalók készségeinek és kompetenciáinak fejlesztéséhez, szakmai ismereteik bővítéséhez képzési és szolgáltatási platformot teremtve a munkaerőpiac által igényelt szakmai, valamint kompetencia- és készségfejlesztő képzéseknek.

A felhívás keretében korszerű IPAR 4.0 technológia használatára felkészítő tudásközpont és innovatív képzési rendszer jön létre. A képzőhely a gazdaság igényeinek megfelelő képzési tartalmakat fejleszt, képzéseket, készségfejlesztő szolgáltatásokat nyújt kiemelt figyelemmel a kkv-szektorban dolgozó munkavállalók számára. A felhívás további kiemelt célja a független vizsgacentrumok módszertani megalapozása, az akkreditációs rendszer kidolgozása és az akkreditáló szervezet felállítása is, a felnőttképzés igényeinek megfelelően.

A cél elérését a kormány az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (IKK Zrt.) mint konzorciumvezető, valamint 9 szakképzési centrum pilot jellegű bevonásával tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén. A projekt lezárását követően a fejlesztés eredményeit a projektgazda valamennyi szakképzési centrum részére elérhetővé teszi.

 

vissza